În 2016, Apple va adăuga un nou capitol în ceea ce privește produsele din portofoliul său cu noile smartphone-uri iPhone 7 și iPhone 7 Plus.

Zvonuri privind cele două noi telefoane au început să apară chiar de la lansarea iPhone 6s și iPhone 6s Plus. Acest fapt este unul normal dacă ținem cont de faptul că iPhone se află printre cele mai populare terminale mobile de pe piață. Zic să terminăm cu introducerea și să intrăm în pâine, dacă pot spune așa. Hai să facem un sumar al zvonurilor privind iPhone 7.

Un nou design

Așa cum probabil știți, Apple obișnuiește ca la fiecare doi ani să schimbe design-ul telefoanelor sale. iPhone 6s seamănă destul de bine cu iPhone 6, iPhone 5s cu iPhone 5, iar iPhone 4s este aproape identic cu iPhone 4. De aceea ne așteptăm ca iPhone 7 să vină cu un design nou-nouț. Deși nu suntem siguri cum va arăta, este destul de probabil ca iPhone 7 să nu se îndepărteze foarte mult de linia pe care o are iPhone 6s. Sigur, au apărut ceva concepte, dar pentru a fi siguri va trebui să așteptăm primele randări și poze scurse în presă. În ceea ce privește materialele folosite, cel mai probabil se va utiliza aluminiu din seria 7000 (unul din cele mai rezistente aliaje de aluminiu de pe piață).

De asemenea s-a speculat foarte mult pe marginea faptului că iPhone 7 va adopta o carcasă waterproof. Ținând cont de sigilarea cu silicon a iPhone 6s și iPhone 6s Plus, bănuim că acestea au pregătit terenul pentru iPhone 7.

Un alt zvon destul de mediatizat, este că iPhone 7 nu va mai avea mufă jack de 3.5mm, ci va adopta o versiune Lightning în încercarea de a realiza un smartphone cât mai subțire.

Hardware

Fără îndoială, iPhone 7 va beneficia de cel mai nou chipset realizat de compania de la Copertino, denumit Apple A10 SoC. Unele surse afirmă că se va utiliza un singur furnizor pentru acest chipset și anume TSMC.  Ținând cont că A9 este unul dintre cele mai puternice chipset-uri de pe piață, ne putem aștepta ca și A10 să fie în top ca și performanțe.

În ceea ce privește RAM-ul, există posibilitatea ca pe iPhone 7 să găsim 3GB memorie, dar sincer, nu am băga mâna în foc pentru a susține această afirmație. Cel mai probabil, pe iPhone 7 se vor regăsi 2GB RAM, iar iPhone 7 Plus să vină cu un surplus de 1 GB.

Display

Mai multe surse afirmă că Apple dorește să treacă de la display-ul LCD, la cel AMOLED. Este destul de probabil să fie făcut acest pas, dar în mod sigur iPhone 7 nu va avea un display AMOLED, ci unul IPS LCD.

În ceea ce privește rezoluția, sunt două opțiuni: Apple va mări rezoluția, sau nu. Cel mai probabil vom vorbi de un display de 4.7” la iPhone 7 cu rezoluția de 750x1334px și un 326ppi, iar iPhone 7 Plus va avea un display de 5.5”, rezoluție de 1080p și 401ppi. Sunt valori apropiate de cele deținute de iPhone 6s și 6s Plus, dar cum zvonurile pe marginea acestui subiect nu sunt prea multe, e foarte probabil ca Apple să aibă o atitudine mai conservatoare în acest sens.

3D Touch

Ce este sigur e că 3D Touch este aici ca să rămână, iar pe iPhone 7 va căpăta probabil și noi funcționalități.

Camera

Nici despre cameră nu sunt foarte multe zvonurile. Dacă e să ținem cont că aceasta a primit o îmbunătățire majoră la iPhone 6s și iPhone 6s Plus, cred că este destul de sigur să afirmăm că cei de la Copertino nu vor aduce îmbunătățiri semnificative la noul terminal. Este posibil totuși să avem parte de o îmbunătățire a softului ce ține de cameră.

Un zvon care pare destul de improbabil, dar nu poate fi exclus, e cel care sugerează că iPhone 7 va avea un setup dual camera. Aici nu e foarte mult loc de speculații. Dacă acest sistem va fi implementat, o cameră va fi folosită pentru focus, iar a doua pentru a da senzația de profunzime.

Data de lansare

Deși sunt multe zvonuri în acest sens, este de așteptat ca iPhone 7 să sosească în septembrie 2016, cel mai probabil în primele doua săptămâni ale lunii.  Acesta este în general intervalul în care Apple ține evenimentul de prezentare a noilor device-uri mobile. Această perioadă este folosită de Apple de ceva ani și nu vedem o modificare a acestui comportament în anul 2016.


Poate te intereseaza si