Apple folosește de ceva timp propriile procesoare pe terminalele iPhone, iPad și iPod Touch. Aceste chip-uri au primit multă atenție datorită datorită performanței ridicate.

Alături de aceste chip-uri, un zvon a captat atenția celor din această industrie: Apple lucrează la un nou GPU. Alan Kay spunea la un moment dat: Cei care sunt extrem de serioși in realizarea softurilor, ar trebui să-și producă propriile componente hardware. Se pare că cei de la Apple au luat această afirmație la modul literar. Mare parte din componentele hardware ce se regăsesc în interiorul produselor Apple, sunt concepute în laboratoarele proprii.

În timp ce procesoarele Apple vin cu propriile nuclee și microarhitectură, toate aceste chip-uri folosesc și numeroase chip-uri grafice realizate de Imagination Technologies. Un zvon extrem de prezent în ultima perioadă sugerează că Apple lucrează de câțiva ani la propriul procesor grafic pentru terminalele mobile, cu scopul de a-și reduce dependența față de Imagination Technologies.

Apple ar fi lucrat din greu la acest GPU, dar chiar și așa, nu este clar când va avea o versiune finală, gata să fie montată pe device-urile sale, sau dacă acest produs va vedea vreodată lumina zilei.

Ce este clar e că modelele iPhone 7 și iPhone 7 Plus nu vor beneficia de acest nou chip GPU.


Poate te intereseaza si