Xiaomi a decis să încheie o înțelegere de achiziție a unei licențe de pantent a Qualcomm. Prin această mișcare, Xiaomi are drumul deschis pentru a-și realiza propriul procesor.

Conform unor zvonuri, primul procesor realizat de Xiaomi va fi lansat anul viitor. Producătorul chinez a luat această decizie pentru a reduce costurile de producție a terminalelor sale. Este știut faptul că oferta Xiaomi este una cu device-uri mai ieftine, dar cu performanțe ce de multe ori depășesc produsele competiției din aceeași gamă de preț. Totuși, concurența acerbă de pe această piață a început să-și facă simțită prezența în raportările de profit a companiei ce este nevoită să mențină un preț scăzut și in același timp să ofere performanțe crescute.

Prin achiziția acestei licențe ce îi dă voie să-și producă propriul chipset, Xiaomi speră că vor reduce din costuri și vor rămâne astfel competitivi pe piața smartphone-urilor low end și mid range.

Șanse ar avea să rămână în competiție dacă ținem cont că principalul contracandidat, Huawei, a decis să se axeze pe piața high-end și mid-range. Meizu par și ei să încerce să intre pe piața high-end și astfel, decizia Xiaomi de renunța la device-urile de top și a se concentra pe cele ieftine, pare una înțeleaptă.


Poate te intereseaza si