Mai întâi îți colectează datele personale, acum Google vrea să-ți colecteze și sângele.

Pe 3 decembrie, Google a pantentat un device ce poate să extragă sânge fără a mai folosi ace. Acest device ar reprezenta o alternativă extrem de bună pentru bolnavii de diabet de exemplu, care trebuie să-și testeze în mod regulat sângele pentru a vedea nivelul de glucoză.

Patentul descrie un device care folosește “un val abrupt de gaz” ce dă unei microparticule îndeajuns momentum încât să străpungă pielea unei persoane. Apoi, o foarte mică particulă de sânge este extrasă într-un mic rezervor. Această nouă tehnică ar însemna utilizarea mai rară a acelor.

În poză sunt ilustrate două exemple: unul arată ca un device obișnuit de extragere a sângelui din vârful degetului, iar al doilea este un device ce se ține la încheietură. În descriere, Google a spus că dispozitivul poate fi folosit manual sau poate extrage sânge automat.

Compania americană nu a dat prea multe detalii despre acest device. La o întrebare pusă de The Verve, un purtător de cuvând a declarat că Google deține mai multe patente, unele din ele fiind utilizate mai târziu, altele ramânând doar în stadiu de proiect.

Patentul a fost propus pentru înregistrare pe 28 mai, 2014, înainte ca Alphabet Inc. să fie anunțată ca și companie mamă a Google. În anunțul de atunci, CEO Larry Page a declarat că această companie se va implica nu numai în ce ține de internet, ci și în sănătate (unde s-ar putea încadra și acest patent), calitatea vieții, etc.

Dacă Google va utiliza sau nu această tehnologie, rămâne de văzut. Aceasta pare destul de interesantă și mai ales folositoare.


Poate te intereseaza si