Xiaomi Redmi Note 2 Review Cover

Xiaomi Redmi Note 2, este primul telefon al producătorului chinez Xiaomi pe care am avut şansa să îl testăm mulțumită celor de la QuickMobile. Smartphone-ul are specificații foarte bune iar costul este redus.

Xiaomi, este unul din cei mai cunoscuți producători chinezi de smartphone-uri, tablete, televizoare, powerbank-uri, brățări inteligente sau căști. Cele mai cunoscute produse rămân fără îndoială telefoanele smart de o calitate medie dar la un preț foarte bun.

Pentru noi este primul smartphone venit în teste ce poartă semnătura Xiaomi. Din primele clipe când am primit smartphone-ul am observat faptul că producătorul nu pune foarte mare accent pe detalii. Cutia este una destul de simplă iar materialul nu pare foarte rezistent. Este adevărat, produsul din interior și accesoriile sunt cele mai importante, dar este imposibil să nu ne gândim la cutiile celor de la Apple care sunt de multe ori adevărate opere de artă și nu trec ușor neobservate.

Cutie Xiaomi Remi Note 2

După cum bine ştiți, în China, Xiaomi este comparat de multe ori cu Apple, de aici și ideea de a compara cele două branduri.

Specificații

Display – IPS LCD 5.5 inch FULL HD
Procesor – Mediatek MT6795 Helio X10
GPU – PowerVR G6200
RAM – 2 GB
Spațiu de stocare – 16 (posibilitate de extindere prin card micro-sd)
Cameră principală – 13MP, poate înregistra FULL HD, la 30 de cadre pe secundă
Cameră selfie – 5 MP, înregistrare HD READY 720p
Sistem de operare – Android 5.0 Lollipop
Baterie – 3060 mAh

Design

Design - Xiaomi Remi Note 2 (5)

Redmi 2, nu excelează la design, are un design simplu, poate chiar popular printre telefoanele chinezești. Chiar dacă este un telefon cu display de 5.5 inch, acesta este ușor de utilizat chiar și cu o mână.

Este mai puțin plăcut atunci când utilizăm smartphone-ul să auzim cum carcasa nu este fixată perfect pe maginea telefonului și mai scoate diverse sunete.
Pe lateral, producătorul a ales să includă toate butoanele fizice. Pe ecran găsim butonul pentru home, back dar și multitasking.

Față de alte telefoane ce au adoptat carcase uni-body, smartphone-ul sosit la test păstrază atât capacul cât și bateria detașabile. Un avantaj în cazul în care doriți să le schimbați.

Greutatea telefonului este de 160 grame iar grosimea de 8.8 mm.

Display

Display - Xiaomi Remi Note 2 (14)

Note 2, are un ecran generos de 5.5 inch, rezoluție FULL HD și o densitate de 401 pixeli per inch. Aceste specificații aduc smartphone-ului o serie de avantaje. Dacă dorești un telefon din categoria Note sau de 5.5, inch cu sigurață acest smartphone poate să fie o variantă.

Grafica și imaginile redate pe ecran sunt bine conturate și foarte apropiate de realitate. Practic nu poți să vizualizezi individual pixelii, lucru care se întâmplă la telefoanele cu display foarte ieftin. Alt punct forte îl reprezintă unghiurile de vizualizare are ecranului, acestea sunt excelente.

Performanțe

Procesorul octacore MediaTek MT6795 Helio X10, cu o viteză de 2.2 Ghz, este acompaniat de GPU-ul PowerVR G6200, și 2 GB memorie RAM. Pentru prețul plătit, specificațiile par mult prea bune însă acesta este unul din punctele forte ale lui Xiaomi, smartphone-uri la preț avantajos dar cu hardware foarte bun.

Nu știm dacă sistemul de operare Android 5.0 cu interfață MIUI 7.0 sau procesorul sunt de vină dar în anumite momente, multitasking-ul a dat ceva bătăi de cap telefonului, iar aplicațiile rulau destul de ciudat.

Rezultate benchmark

Conectivitate

Conectivitate Xiaomi Remi Note 2 (16)

Smartphone-ul ne suprinde din nou plăcut cu specificații foarte bune la conectivitatea WIFI. Standardele suportate sunt 802.11 a/b/g/n/ac, surprinderea vine de la standarul AC, încă absent de pe telefoanele premium, nu același lucru se poate spune și despre modelul de Xiaomi testat.

Transferul de date între telefoane sau conectarea la dispozitive se poate face prin Bluetooth 4.0.

Dacă utilizați funcția GPS, trebuie să știți că smartphone-ul se poate conecta la satelit prin intermediul rețelei de telefonie mobilă dar și direct la sataliții GLONASS și Beidou.

Recepționarea radio-ului analogic FM, se poate realiza prin intermediul modulului FM inclus.

Încărcarea cât și schimbul de fișiere se face prin portul microUSB 2.0. Dacă doriți să utilizați stick-urile de memorie cu ajutorul cablurilor OTG, acest lucru este posibil.

Cartela necesară pentru realizarea de convorbiri dar și pentru date 4G, este Micro-Sim

Camera foto & Video

Camera foto Xiaomi Remi Note 2 (11)

Senzorul de 13 MP, al camerei principale realizează poze rezonabile și este produs de Samsung. Pentru pozele realizate seara sau noaptea, camera este ajutată de un bliț led.

Focusul se poate realiza manual, indicând punctul pe care doriți să îl faceți cât mai clar, pe lângă acest aspect, camera poate detecta fețele oamenilor atunci când se dorește fotografierea.

Utilizatorii mai experimentați pot să realizeze setări manuale, iar atunci calitatea pozelor se schimbă față de modul auto.

Poze realizate cu Xiaomi Redmi Note 2

Autonomie Baterie

Baterie Xiaomi Remi Note 2 (17)Bateria Li-Po 3060 mAh, deși pare mare ca și capacitate, se dovedește insuficientă pentru o utilizare normală zilnică (rețele sociale, internet, mail sau convorbiri).

Timpul maxim de utilizare a fost aproximativ 15 ore, la prima vedere destul de mic, dar dacă aveți grijă să mai opriți internetul, cred că puteți să mai obțineți 1-2 ore în plus.

Baterie Xiaomi Redmi Note 2

Încărcarea este destul de greoaie, față de zvonurile apărute înainte de lansare ce specificau o încărcare rapidă, Redmi Note 2, are nevoie de câteva ore bune pentru încărcarea bateriei.

Cost

Preț Xiaomi Redmi Note 2 la QuickMobileQuickMobile a listat modelul Redmi Note 2, pentru 899.90 lei, un cost redus pentru specificații înalte.
Telefonul poate să fie o alternativă perfectă pentru smartphone-urile cu preț ridicat însă specificații similare.

Puncte pozitive

  • Preț extrem de redus pentru performanțe ridicate
  • Display de 5.5 inch, cu o densitate excelentă a pixelilor 401 ppi.
  • Camera de 13 MP poate realiza poze aproape perfecte

Puncte negative

  • Autonomia bateriei de 3060 mAh redusă
  • Capacul bateriei scoate sunete ciudate când este utilizat
  • Sistemul de operare are ceva probleme
  • Lipsa magazinului Google Play preinstalat
  • Încărcarea bateriei este greoaie

Concluzie

După aproape 2 săptămâni de utilizare, cu excepția aplicațiilor care se închideau pentru că nu mai funcționau corect, Xiaomi Redmi Note 2, poate să fie înlocuitorul unui smartphone cu pretenții și cost pe măsură.

Costul de 899.90 lei este total suprinzător dacă stăm să ne gândim doar la specificații fără  să cunoaștem alte detalii despre brand sau modelul telefonului.
Dacă bugetul tău nu îți permite un smartphone de la LG sau Samsung, Xiaomi Redmi Note 2 poate să fie o alegere bună.

Galerie foto

REVEDEȚI PREZENTAREA
Xiaomi Redmi Note 2

Poate te intereseaza si