Pe Weibo circulă imagini cu un telefon despre care se spune că ar fi Nokia C1. Totuși, nu punem mâna în foc că ar fi reale.

Din 2016, Nokia poate din nou comercializa telefoane sub acest brand și primul telefon ce ar urma să fie pus în vânzare ar fi Nokia C1. În aceste zile circulă pe Weibo (echivalentul Twitter-ului în China), poze în care ar fi dezvăluit noul telefon Nokia.

Din păcate e greu să spunem dacă aceste imagini cu Nokia C1 au de-aface cu realitatea și sunt câteva argumente care să combată veridicitatea lor: primul și cel mai important argument ar fi poziționarea ciudată a butoanelor. Ceea ce pare a fi butonul de power/lock este poziționat în partea superioară a telefonului și dacă ținem cont de dimensiunea telefoanelor actuale, această poziție este cel puțin nefericită. Butoanele de volum sunt poziționate și acestea destul de sus și par deosebit de mici, ceea ce nu e tocmai normal pentru telefoanele actuale.

Modul în care arată telefonul pare artificial și nu ne convinge că ar fi real.

Totuși ceva ne-a atras atenția. Cele două ecrane vizibile prezintă două sisteme de operare: o interfață Android (cu launcher-ul Nokia Z) și o interfață cu Windows ceea ce ar însemna că oferă posibilitatea de a alege între cele două sisteme de operare. De asemenea, se spune că telefonul va fi fabricat de către compania chineză Foxconn.

În final avem îndoieli că această imagine este reală, dar zvonurile despre două sisteme de operare și fabricantul Foxconn ar putea fi reale. Oricum ar fi, până la lansarea unui nou telefon Nokia mai este. Conducerea companiei a declarat că înțelegerea cu Microsoft prin care Nokia se angajează să nu facă noi telefoane expiră spre sfârșitul anului 2016.


Poate te intereseaza si