Huawei Mate 8 a fost anunțat oficial și au fost dezvăluite și caracteristicile tehnice, care sunt de top.

Huawei este pe o pantă ascendentă în China unde a ajuns liderul pieții și în Occident, unde Nexus 6P a fost primit cu urale și este considerat unul din cele mai bune telefoane cu Android. Compania intenționează să capitalizeze toată această atenție cu un nou flagship ce tocmai a fost anunțat.

Huawei lansează acum Mate 8, un phablet cu un procesor Kirin de ultimă generație, Android Marshmallow și o mulțime de caracteristici deosebit de interesante. Lansarea globală se va face la CES 2016, în ianuarie, dar în China s-a pus deja în vânzare un număr limitat de terminale.

Huawei Mate 8 vine cu un ecran de 6 inch Full HD, acoperit cu Gorilla Glass 2.5D. Acesta va fi disponibil în patru variante de culoare: Champagne Gold, Moonlight Silver, Space Gray și Mocha Brown. Zvonurile s-au adeverit, pe spate regăsindu-se un scanner de amprentă despre care se spune că este mult mai rapid decât cel al predecesorului Mate 7.

Chipset-ul Kirin 950 pe care Huawei l-a lansat luna aceasta, vine cu patru nuclee Cortex-A72 și patru Cortex-A53, în combinație cu Mali-T880 GPU. Per total,  acest chipset ar trebui să fie mult superior celui de anul trecut, Kirin 930, dar ce este ieșit din comun e faptul că se folosește cel mai puternic coprocesor, i5 și astfel Huawei Mate 8 va fi cel mai puternic model de pe piață.

Kirin 950 integrează și un puternic procesor de imagine, ce va ajuta la realizarea pozelor cu o cameră de 16MP. Toată această putere de calcul este ținută în viață de o baterie de 4000mAh.

Veți putea alege de asemenea între trei variane de telefoane când vine vorba de RAM și spațiu de stocare: 3GB RAM/32GB stocare | 4GB RAM/64GB stocare | 3GB RAM/128GB stocare.

Mate 8 va rula un puternic modificat EMUI 4.0 bazat pe Marshmallow. Chiar dacă mai avem de așteptat ceva mai mult de o lună până să-l vedem în acțiune, putem spune că Huawei Mate 8 este cel puțin impresionant.


Poate te intereseaza si