Qualcomm, prin procesoarele Snapdragon, acordă o atenție deosebită îmbunătățirii pozelor realizate de terminalele mobile.

Qualcomm nu este singurul producător de chipset-uri, dar în mod sigur e unul dintre cei mai buni de pe piață. Anul acesta, Samsung a decis să nu mai colaboreze cu Qualcomm în favoarea propriului chipset Exynos, datorită supraîncălzirii Snapdragon. Totuși, sud-coreenii nu au renunțat în totalitate la colaborare, unele modele Galaxy folosind în continuare Snapdragon.

Samsung va folosi pentru seria Galaxy de anul viitor chipset-uri Exynos, dar multe zvonuri spun că va fi lansat și un model cu Snapdragon. Știm că Qualcomm lucrează din greu la îmbunătățirea propriilor procesoare.

Chiar și înainte de a fi introduse procesoarele Snapdragon 617 și 430, autofocus-ul hibrid, era o caracteristică excelentă a procesoarelor de la Qualcomm. Odată cu lansarea Snapdragon 820, ne așteptăm ca chipset-ul să fie mai puternic ca oricând, mai ales când e vorba se imagine.

Succesul unei camere foto a unui smartphone nu ține numai de numărul de megapixeli sau tipul senzorului folosit. Deasemenea nu e vorba numai de lumină sau de flash. O cameră bună este o combinație de hardware și software, așa cum o poză bună ține de talentul fotografului, ochiul pentru detaliu și cunoștințele tehnice ale acestuia.

Una dintre probleme este calitatea pozei în lumină scăzută. Qualcomm a reușit să îmbunătățească calitatea acestora realizând procesoare mai puternice. Ultimele telefoane ce se descurcă bine cu pozele făcute în lumină scăzută, sunt toate dotate cu Snapdragon.

Snapdragon Qualcomm poza

Noile procesoare Snapdragon au o caracteristică de reducere a zgomotului de fond, cu un procesor ISP (image signal processor) foarte rapid. Qualcomm a investit mult timp și bani în realizarea de tehnologii care să permită poze reușite în condiții de luminozitate scăzută, iar noile procesoare sunt în acest moment printre cele mai bune de pe piață, cel puțin în acest domeniu.


Poate te intereseaza si