2015 a fost anul în care senzorii de amprentă au reușit să fie chiar buni pe smartphone-urile cu Android.

Odată cu dezvoltarea acestei tehnologii, producătorii de telefoane cu Android au făcut un mare pas în față cu implementarea senzorilor de amprentă. Stabilitatea, implementarea, modul în care se simte, soft-ul și securitatea, toate sunt elemente ce trebuie luate în considerare pentru a realiza un scanner de amprentă. Iată care sunt în opinia noastră, cele mai bune smartphone-uri în acest domeniu:

   5.   LG V10

LG a ales să instaleze butonul cu senzorul de amprentă în spatele telefonului. Acesta a fost integrat în butonul de power, ceea ce este un dezavantaj, fiind și motivul pentru care este pe locul 5. V10 îți cere să apeși pe butonul de power pentru a porni ecranul și apoi să ții degetul pe buton pentru a citi amprenta.

În mare, în acest moment, V10 îți permite să protejezi cu amprenta, telefonul și ceva conținut a unor aplicații. Poate, odată cu sosirea lui Marshmallow pe acest telefon, senzorul de amprentă va putea fi utilizat pe mai multe aplicații.

  1. OnePlus 2

OnePlus 2 a ales să pună senzorul în fața telefonului. Acesta e destul de mic, dar pare să-și facă treaba destul de bine.  Dacă  alegi să îl setezi, îl poți folosi și ca buton de home. La fel, odată cu sosirea Android 6.0, acesta va primi mai multe funcții, iar dacă ținem seama de treaba pe care o fac cei de la OxygenOS, atunci ne putem aștepta la o experiență deosebită.

  1. Huawei Mate S

Huawei a făcut o treabă excelentă cu senzorul de amprentă. Acesta este situat în spatele telefonului, în zona unde ajunge de obicei degetul index. Cu un singur tap, poți debloca telefonul, nefiind necesare alte operațiuni. Cititorul de amprentă este destul de bine realizat, iar citirea amprentei se face foarte ușor.

  1. Samsung Galaxy Note 5 și S6 Edge+

După modestele încercări pe Galaxy S5 și Note 4, Samsung a făcut un pas uriaș în față cu un senzor de amprentă one-touch. Noul senzor este pus în butonul home și face o treabă excelentă în citirea amprentei de la degetul mare sau de la index. Rata de succes a citirii pare destul de ridicată și poți folosi amprente de la mai multe degete.

Implementarea făcută de Samsung necesită ca ecranul să fie aprins pentru ca senzorul să fie activ, ceea ce înseamnă o mișcare în plus.

  1. Nexus 6P și Nexus 5X

Acestea sunt primele telefoane Nexus cu senzor de amprentă și Google a făcut o treabă excelentă din prima încercare. Chiar dacă Nexus 6P și Nexus 5X au fost realizate de companii diferite (Huawei și LG), amândouă telefoane au senzorul montat pe spate. Acesta are o acuratețe excelentă și pe măsură ce este mai des folosit, soft-ul îți va recunoaște tot mai ușor amprenta.

Dincolo de un senzor foarte bun, Nexus a reușit să integreze extrem de bine acest sistem în Android Marshmallow. Pe măsură ce developerii integrează în aplicațiile lor acest sistem pentru o securitate sporită, Nexus va fi pregătit să te lase să faci plăți securizate, să te loghezi în zone securizate completând parola folosind doar amprenta.

De departe, cele două telefoane au cea mai bună implementare a senzorului de amprentă.


Poate te intereseaza si