Anunțul a fost făcut la Forumul Investitorilor 2015 de către Samsung. BRITCELL  își va face loc pe viitoarele telefoane, poate chiar pe Galaxy S7.

BRITCELL a fost realizat pentru a îmbunătăți performanța camerei în lumină scăzută, rezultatul fiind fotografii cu mai puține “color artifacts”. În fapt este o dezvoltare a tehnologiei ISOCELL ce aparține tot companiei coreene. Mai ciudat e că Samsung a făcut asta, micșorând dimensiunea pixelului, de la 1.12um la 1.0um, în acest fel realizând o reducere de 17% a înălțimii modulului și crescând densitatea până la 20 megapixeli, permițând în același timp o senzitivitate la lumină scăzută, de 1.12um (datele sunt luate ca reper pentru o cameră de 16 mp). Cum smartphone-urile devind din ce în ce mai subțiri și mai ușoare, este o certă nevoie ca Samsung să facă module de cameră mai mici ca dimensiuni.

Samsung nu a precizat ce produse vor folosi noua tehnologie BRITCELL, deși aceasta pare a fi făcută pentru smartphone. Unele zvonuri speculează deja că acest nou senzor își va face debutul pe Samsung Galaxy S7, așa cum Samsung a folosit tehnologia ISOCELL pe Galaxy S5.

Pe lângă noul senzor de imagine, Samsung a mai anunțat și un „Bio Processor” destinat produselor ce pot fi purtate. Mai specific, acesta ar fi destinat produselor ce monitorizează sănătatea, măsoară ritmul cardiac, procesează electrocardiograme, măsoară temperatura pielii și alte astfel de procese, toate fiind cuprinse într-un singur SoC.

Acest procesor  ar fi mult mai redus ca dimensiuni, chip-ul necesitând un spațiu cu 80% mai mic, iar consumul de energie ar fi redus cu 50%. Samsung a afirmat că este deja în discuții cu câteva companii ce doresc să folosească acest Bio Processor. Ca si senzorul de imagine, cel mai probabil, acest procesor va intra pe piață anul viitor.


Poate te intereseaza si