Ai un device cu Android și parcă l-ai schimba cu altul mai nou, pentru că ți se pare că acestea sunt mai bune,mai rapide, mai performante în general.

În fiecare an producătorii ne îmbie la noi gadgeturi, cu promisiunea că acestea sunt mai bune, mai performante decât ce deții tu. Deși în general noile device-uri dețin componente mai performante, multe alte componente sunt la fel de performante cu cele de pe device-uri ceva mai vechi.

Iată cinci sfaturi prin care poți da un boost de performanță telefonului tău cu Android:

  1. Un Factory Data Reset face minuni

Cu toții știm că o formatare face minuni în ceea ce privește performanța. Cu timpul se adună tot felul de date de la aplicații, ceea ce duce la „îngreunarea” sistemului de operare. Un Factory reset va ajuta OS-ul să se elibereze de aceste date și să funcționeze mult mai bine. Nu uitați să faceți totuși un backup.

  1. Instalează o aplicație tip Cleanup

În primul rând trebuie să găsești o aplicație care chiar funcționează. Aceasta îți va curăța app cache și va elibera memoria RAM.

  1. Păstrează doar aplicațiile pe care le folosești

Pe măsura ce trece timpul, tindem să instalăm tot mai multe aplicații. Din când în când ar fi bine să verificați aplicațiile instalate, iar cele pe care nu le folosiți, ar fi bine să le dezinstalați. Veți elibera spațiu și smartphone-ul va funcționa mult mai bine.

  1. Organizează-ți fișierele

Aici e relativ simplu. Încearcă să îți ții muzica în folderul cu muzică, pozele în folderul cu poze și tot așa. Daca ai un device Android cu SD card, încearcă să ții tipul ăsta de fișiere pe card și lasă memoria internă a telefonului pentru aplicatii.

  1. Instalează un launcher mai rapid

Un avantaj al device-urilor  cu Android e că poți schimba launcher-ul (acesta este sistemul ce vine din default și care îți furnizează home page și widget features). Unele launchere sunt mult mai rapide, iar noi vă recomandăm să folosiți Google Now Launcher, Nova Launcher, Action Launcher.


Poate te intereseaza si