Huawei a depășit de ceva vreme statutul de companie locală și face pași mari în cercetarea și dezvoltarea tehnologiei high-end.

La a 56-a ediție a Battery Symposium din Japonia, Huawei a făcut vâlvă cu noua încărcare rapidă a bateriilor lithium-ion, despre care compania afirmă că bateriile vor putea fi încărcate la jumătate din capacitate în doar câteva minute. “Utilizând tehnologie de ultimă generație, aceste noi baterii au atins o încărcare rapidă cu o viteză de 10 ori mai mare decât bateriile normale” transmite compania chineză, printr-un comunicat de presă.

Huawei a făcut o prezentare demo a tehnologiei cu o baterie de 600 mAh ce a fost încărcată la 68% în doar două minute și cu o baterie de 3000 mAh ce a fost încărcată până la 48% din capacitate în doar cinci minute.

Compania a explicat cum lucreză noua tehnologie. Conform Huawei, compania a legat heteroatomi cu molecule  de grafit din anodi, ceea ce ar rezulta într-un catalizator ce ar prinde și transmite litium-ul prin legături de carbon. Huawei afirmă că heteroatomii cresc viteza de încărcare al bateriilor fără a scădea densitatea energiei sau scăderea vieții bateriei.

Prin această tehnologie, Huawei se va impune pe piața extrem de profitabilă a bateriilor și nu în ultimul rând, punctează imens la capitolul de imagine, atât de necesar în industria tehnologiilor de ultimă generație.

Articole similare

Publicitate

loading...

Boom247.Ro

Sorry, this feed is currently unavailable or does not exists anymore.