Huawei a depășit de ceva vreme statutul de companie locală și face pași mari în cercetarea și dezvoltarea tehnologiei high-end.

La a 56-a ediție a Battery Symposium din Japonia, Huawei a făcut vâlvă cu noua încărcare rapidă a bateriilor lithium-ion, despre care compania afirmă că bateriile vor putea fi încărcate la jumătate din capacitate în doar câteva minute. “Utilizând tehnologie de ultimă generație, aceste noi baterii au atins o încărcare rapidă cu o viteză de 10 ori mai mare decât bateriile normale” transmite compania chineză, printr-un comunicat de presă.

Huawei a făcut o prezentare demo a tehnologiei cu o baterie de 600 mAh ce a fost încărcată la 68% în doar două minute și cu o baterie de 3000 mAh ce a fost încărcată până la 48% din capacitate în doar cinci minute.

Compania a explicat cum lucreză noua tehnologie. Conform Huawei, compania a legat heteroatomi cu molecule  de grafit din anodi, ceea ce ar rezulta într-un catalizator ce ar prinde și transmite litium-ul prin legături de carbon. Huawei afirmă că heteroatomii cresc viteza de încărcare al bateriilor fără a scădea densitatea energiei sau scăderea vieții bateriei.

Prin această tehnologie, Huawei se va impune pe piața extrem de profitabilă a bateriilor și nu în ultimul rând, punctează imens la capitolul de imagine, atât de necesar în industria tehnologiilor de ultimă generație.


Poate te intereseaza si