One Plus 2 pareri, opinii review

One Plus 2, succesorul lui One Plus One, continuă să mențină un standard ridicat smartphone-urilor produse de companie. Cu ajutorul celor de la  QuickMobile am realizat un review pentru noul smartphone vedetă al producătorului chinez.

După un an de la lansarea lui One Plus One, compania producătoare a lansat pe piață modelul One Plus 2, ce continuă povestea de succes.

Timp de 7 zile, One Plus 2, a fost înlocuitorul iPhone-ului meu și din nou nu m-a dezamăgit. Recunosc, aveam pretenții mari pentru că modelul One s-a dovedit alegerea perfectă în 2014, chiar dacă brandul era încă tânăr.

Unboxing și primele păreri

Specificații

  • Display LCD IN CELL – de 5.5 inch FULL HD
  • Procesor SNAPDRAGON 810 la 1.8 GHZ
  • GPU – Adreno 430
  • 4 GB Memorie RAM
  • 64 GB spațiu de stocare
  • Cameră foto/video de 13 MP, cu posibilitate de înregistrare video 4K
  • Camera selfie de 5 MP
  • Sistem de operare Android 5.1 preinstalat, cu o interfață grafică Oxygen OS
  • Senzor de amprentă pentru securitate sporită
  • Baterie nedetașabilă de 3300 mAh
  • Telefonul este Dual SIM activ, permite utilizarea simultană a două cartele nano sim.

Design

One Plus 2 (8)

One Plus, a adoptat pentru modelul 2, un design nou ergonomic. Apreciez foarte mult faptul că grip-ul s-a îmbunățit foarte mult. Capacul numit Sandstone, nu mai dă impresia că poți să scapi ușor smartphone-ul din mână și totodată este detașabil față de predecesorul său.

Apariția butonului multipunct pentru notificări îmi place, chiar dacă îți ia ceva timp să te obișnuiești cu cele 3 poziții.

Notificari One Plus 2

Display

One Plus 2 (3)

Display-ul LCD IN CELL de 5.5 inch FULL HD, afișează imaginile foarte bine, atât culorile cât și rezoluția ajută foarte mult la calitatea ridicată.

Indiferent de cât de mult sunt afișate imaginile cu contrast și luminozitate intensă, display-ul se menține la o temperatură scăzută, aspect ce merită lăudat.

Chiar dacă este de 5.5 inch, modelul One Plus 2, pare că se poate utiliza mai ușor de această dată cu o singură dată. Pentru cei cu mâini mai mici, acest lucru poate să dea ceva bătăi de cap însă oricând a două mână devine necesară.

Față de display-urile prezente pe smartphone-urile Samsung sau Sony, calitatea este mai slabă însă și costul este mai scăzut pentru modelul aflat la review.

Hardware

Piese Interioare One Plus 2
Via: iFixit

În perioada în care One Plus anunța specificațiile lui One Plus 2, una din cele mai așteptate componente interne, o reprezenta procesorul. Suprinzător sau nu, procesorul cu probleme, prezent și pe HTC One M9, Snapdragon 810, a beneficiat de un downgrade de viteză pentru a scăpa de problema încălzirii. Această alegere a adus după sine și performanțe mai reduse și un loc mai slab în testele de benchmark.

One Plus nu oferă posibilitatea utilizatorilor modelului 2, să utilizeze cardul micro-sd, deja devenit un standard pozitiv sau negativ pentru utilizatori, după caz.

Memoria RAM de 4 GB, surprinzător se găsește instalată doar pe varianta de 64 GB, variantele mai mici de stocare beneficiază doar de 3 GB. Din testele realizate, telefonul nu a avut nevoie să utilizeze întreaga memorie RAM prezentă pe modelul de 64GB, disponibil la review.

Conectivitate

Conectivitatea mobilă asigură conectivitate 4G sau LTE pentru toate rețelele disponibile. Telefonul este dual-sim și permite ca cele două cartele să funcționeze în stand-by
Pentru conectarea pe WiFI, modelul 2 poate să se conecteze atât la rețele AC cât și și la cele mai slabe, acest aspect permițând o viteză sporită pentru cei care dețin routere AC dar și o conexiune rapidă furnizată de operatorul de internet.

Pentru transferul de date pe fir cât și încărcare, producătorul a ales portul USB 2.0, type-C. Există dezavantajele pentru această alegere. Față de popularul micro-usb, type-C, poate să devină cablul acela diferit pe care nu mulți îl dețin iar atunci când nu îl ai la tine, varianta de împrumut pică din start pentru că este încă nepopular.
Avantajul portului type-C este faptul că este reversibil iar în acest mod, One Plus intră în categoria telefoanelor cu cablu reversibil.

Transferul de date, tot mai rar utilizat în era internetului se poate face și prin Bluetooth 4.1.
GPS-ul poate să fie utilizat fie asistat de operatorul de telefonie mobilă, fie direct prin satelitul GLONASS

Camera foto & Video

One Plus 2 (10)

Senzorul de 13 MP prezent poate face poze reușite. Lumina ca la orice smartphone actual reprezintă un punct cheie. Bliț-ul dual-tone ajută și el atunci când lumina naturală nu este prezentă dar rezultatele sunt mai slabe.

Aplicația de fotografiere pornește rapid și permite realizarea pozelor imediat după inițializare, timpul de stocare este și el la fel de rapid, comparabil cu alte smartphone-uri de pe piață.

Fotografii realizate cu One Plus 2

Camera poate înregistra în format 4K, desigur acest format nu este la o calitate cinematografică însă poată realiza înregistrări ce se pot vizualiza apoi decent pe orice televizor 4K, la care Full HD, nu este suficient. Pentru moment, consider că rezoluția 4K ocupă mult spațiu și nu este utilă celor care urcă filmările pe rețelele sociale. Compresarea imaginilor înregistrare reduce din calitate, deci utilizarea devine  total inutilă.

Autonomie

One Plus 2, autonomia bateriei

Cei 3,300mAh ai bateriei nedetașabile oferă o autonomie foarte bună. Folosit intens pe rețelele de  socializare, mailuri și convorbiri indiferent că este utilizat cu rețeaua 4G sau Wifi, bateria are o autonomie de aproximativ 2 zile. Practic, dacă este încărcat dimineața, seara când ajungi acasă ai 60-55% baterie. Acest lucru te pune pe gânduri dacă ești utilizator de iPhone. e drept din modelele precedente 5 sau 5S.

Dacă doriți un telefon ce oferă o autonomie mare, One Plus 2, cu siguranță poate să fie pe lista voastră.

Interfață utilizator

Cu puține modificări, Androidul semi-pur, Oxygen OS funcționează foarte bine pe One Plus 2.

Dacă îți place ca sistemul tău de operare să fie customizabil și ușor de personalizat, Oxygen OS este o alegere perfectă.

Pe toată perioada testului, sistemul de operare nu s-a blocat sau să aibă reacție întârziată la comenzi.

Benchmark & Performanțe

Suprinzător sau nu, One Plus 2, se află de două ori în topul realizat de Antutu. Este posibil ca smartphone-ul atunci când am realizat testul să fie cu procesorul deja încalzit peste temperatura sa optimă, motiv pentru care are rezultate mai slabe.

Cost

La momentul actual, prețul lui OnePlus 2 pe site-ul celor de la QuickMobile este de 2199 lei.

Puncte pozitive

  • Capacul de la baterie este acum detașabil și există mai multe modele disponibile.
  • Camera foto pornește rapid și realizează poze foarte bune cât și înregistrări video.
  • Autonomia bateriei ridicată permite utilizarea fără bătăi de cap timp de o zi, iar dacă nu este utilizat foarte intens, chiar și două zile complete
  • Design ergonomic și odată cu noul capac al bateriei, smartphone-ul are un grip foarte bun.
  • Procesorul SnapDragon 810, chiar dacă este un procesor cu istoric negativ, nu se încălzește.
  • Led-ul special creat pentru notificări este util celor care utilizează telefonul în general pe silențios.

Puncte negative

  • Portul USB type-C, poate să dea ceva bătăi de cap dacă nu ai cablul de date furnizat de producător la dispoziție
  • Posibilitatea de extindere a memoriei este imposibilă datorită slotului pentru carduri micro-sd indexistent
  • Prețul pentru piața din România, este adevărat fără invitație este o idee cam piperat
  • Funcția de încărcare rapidă este indisponibilă
  • Bateria este nedetașabilă

Concluzie

One Plus 2 se dovedește o alegere inspirată pentru fanii utilizatorilor de smartphone-uri cu sistem de operare Android.
One Plus, a reușit să mențină un preț avantajos pentru smartphone-ul 2. Modul de achiziție rămâne un punct destul de dificil în momentul în care alegem să cumpărăm smartphone.

Galerie foto

Poate te intereseaza si