Poate v-ați intrebat vreodată care ar fi diferența de rezoluție între un iPad Pro și un iPhone din primele generații.

Tehnologia a avansat atât de mult încât nu poți să nu faci comparații între produse fabricate în urmă cu câțiva ani și produse proaspăt lansate. Asta așa, doar de amuzament. Cineva s-a gândit că ar fi interesant să facă o comparație între rezoluția iPad Pro cu Retina display și iPhone 3G (a doua generație de iPhone, lansat în 2008).

Rezoluția la iPad Pro este atât de mare, încât întreaga lățime a unui screenshot  iPhone, încape în distanța dintre două shortcut-uri de aplicații de pe iPad Pro. Rezoluția iPad Pro de 2732×2048 face din rezoluția iPhone 3G de numai 320x480px (considerată la acea vreme high resolution), un fel de glumă.

Totuși, faptul că un screenshot de la iPhone 3G se încadrează între două scurtături de aplicații ale iPad Pro, subliniază și o problemă de care utilizatorii de iPad Pro se plâng: faptul că Apple nu a pus mai multe coloane pe rândurile de pe Home Screen, i-a făcut pe utilizatori să comenteze pe marginea acestui incovenient.

În final, dacă mai facem și o comparație fizică între iPad Pro și iPhone 3G, probabil că pe un singur iPad Pro s-ar încadra nouă iPhone-uri.


Poate te intereseaza si