Presați de lansarea chip-ului Snapdragon 820 de către cei de la Qualcomm, Samsung s-a văzut nevoit să își dezvăluie propriul chip, Exynos 8, un posibil concurent pentru Snapdragon 820.

Samsung și-a prezentat în sfârșit noul chip next-gen, Exynos 8 Octa 8890, chip care cel mai probabil se va regăsi pe următorul flagship Samsung, Galaxy S7. Noul chipset are toată puterea la care poți spera, spun cei de la Samsung.

Este produs cu tehnologia 14nm FitFET și este primul single-chip Exynos ce combină CPU-ul propriu de tip ARMv8, cu un modem LTE categoria 12/13. Samsung nu a prezentat prea multe detalii despre nucleele CPU, dar a sugerat că acestea sunt cu 30% mai rapide și cu 10% mai eficiente decât cele de la Exynos 7. Produsele high-end vor beneficia de nucleele produse de companie, iar produsele low-end vor beneficia de nuclee ARM Cortex-A53. Noul chipset va suporta grafica Mali-T880, ceea ce ar însemna că ar putea rivaliza extrem de ușor cele mai bune produse ale concurenței Qualcomm.

Compania sud-coreeană a spus că producția noului chipset va începe până la sfârșitul acestui an și astfel e foarte posibil să îl vedem pe noul Samsung Galaxy S7, ce se speculează că va fi lansat prin luna februarie, 2016.


Poate te intereseaza si