Microsoft a început să livreze primul mare update pentru cel mai nou sistem de operare, Windows 10.

Cel mai mare update de până acum pentru Windows 10, aduce noi caracteristici, alături de patch-uri ce repară unele bug-uri și update-uri ce îi cresc performanța.

În primul rând, în caz de nu știați, accesul gratuit la Windows 10 se face prin folosirea cheii de activare de la Windows 7, Windows 8 și Windows 8.1. Mai întâi trebuie să instalați una din aceste versiuni mai vechi, iar apoi să faceți update-ul la Windows 10.

Una din schimbările pe care le aduce acum Windows 10 se regăsește în Start Menu. Acesta poate avea acum lățimea de 4 casete (tiles) de tip wide și poate duce până la 2,048 casete. O nouă caracteristică a fost adăugată, numită Suggested Apps ce va apare din când în când, recomandându-ți diverse lucuri.

Cu noul update îți poți poți transforma întregul desktop al Windows-ului astfel încât acesta să fie acoperit cu aceste shortcut-uri de tip tiles. În plus, în sistemul de operare a fost inclus “find my device”, ca să nu mai fii nevoit să folosești o aplicație suplimentară.

Cortana poate acum indentifica scrisul de mână, urmărește de exemplu dacă ai cumpărat bilete la diverse evenimente și te anunță periodic de data la care trebuie să le folosești. Windows 10 îți sincronizează mesajele și apelurile primite pe telefonul tău Windows și te anunță pe PC dacă ai apeluri nepreluate. O altă caracteristică simpatică deținută de Cortana e că îți poate pune PC-ul pe sleep dacă detectează că nu mai ești acasă.

Microsoft Edge îți sincronizează pe toate device-urile site-urile favorite,.iar dacă treci peste un tab deschis, îți va prezenta un preview al acelui site.

Cu acest update, Microsoft face un pas mare în a crea un ecositem complet în lumea Windows.


Poate te intereseaza si