La Andoid ai posibilitatea să descoperi mereu câte o caracteristică de care nu știai, iar asta face din Android un OS mai simpatic pe măsură ce ajungi să-l cunoști mai bine.

Sistemul de operare de la Google furnizează mereu mici surprize (de cele mai multe ori pozitive), iar prin asta reușește să devină și mai atractiv pentru utilizatorii săi. Astăzi vă vom dezvălui cinci mici trucuri pe care probabil nu le-ați descoperit încă.

Nu-ți place să fii deranjat de cineva? Trimite-l la mesageria vocală

Cu toții avem pe câte cineva care ne face să dăm ochii peste cap când vedem că ne sună. Dacă nu vrei să-i dai explicații pentru faptul că nu i-ai răspuns, sau și mai rău, să fii nevoit să vorbești cu acea persoană, Android te ajută. Intră pe contactul respectivei persoane și caută opțiunea “All calls to voicemail”. Și uite așa ai scăpat de-o grijă.

Ești sunat într-un moment nepotrivit? Există o opțiune foarte bună care să te ajute

Dacă ești ocupat, sau pur și simplu nu vrei să răspunzi, Android îți oferă posibilitatea să trimiți un scurt mesaj prin care îl anunți pe cel ce te sună că îl vei contacta tu. Ca să profiți de opțiune, intră la mesaje > settings > quick responses sau message templates. Există acolo câteva mesaje predefinite, sau poți compune tu unul. Când ești sunat, cu un singur swipe poți activa acel mesaj.

Folosește dicționarul cum vrei tu

Dacă îți place să folosesști cuvinte mai deosebite care dau batăi dicționarului nativ al Android-ului, poate vei vrea să introduci în dicționar acele cuvinte pe care tu le folosești mai des. Intră în settings > languages and input > dictionary menu. Aici poți introduce cuvintele tale, iar pe viitor, când mai trimiți mesaje, acestea îți vor apărea la sugestii de cuvinte. Destul de tare, nu-i așa?

Ți se pare că rămâi fără prea multe date de trafic?

Chrome-ul, cel mai folosit browser, are prostul obicei de a preîncărca toate paginile deschise în tab-uri. Asta consumă atât RAM, cât și datele de trafic. Pentru a preîntâmpina asta, intră în setările browser-ului > privacy > prefetch page resources. Setează opțiunea Wi-Fi only și ai scăpat de o grijă. Taburile se vor preîncărca toate doar când ești conectat la Wi-Fi.

Ți-ai uitat telefonul undeva? Poți fi contactat mai ușor de cel care îl găsește

Există în viața tuturor un moment când cel mai negru scenariu are loc: ți-ai uitat telefonul pe la un bar/cafenea/muncă etc. Te ia cu amețeala, pentru că mare parte din viața ta e în acel telefon. Dacă ai noroc și ți-l găsește o persoană de treabă care vrea să ți-l înapoieze, poți face în așa fel încât să te contacteze mai ușor.Intră în settings > security > owner info și activează opțiunea show owner info on lock screen. Ca să-și facă treaba, nu uita să completezi informațiile necesare, gen număr de telefon, nume etc.

Cam astea ar fi trucurile de astăzi. Mai știți și voi altele?


Poate te intereseaza si