Încă din iulie au apărut tot felul de zvonuri despre noul Snapdragon 820. Qualcomm a anunțat în sfârșit noul chip și se anunță a fi unul de zile mari.

Zvonurile despre Snapdragon 820 au luat sfârșit. La un eveniment din New York, Qualcomm a dezvăluit vârful de lance a companiei. Snapdragon este descris ca având calități audio și video mult îmbunătățite. Evident, este și foarte rapid, ceea ce va permite o experiență mobilă plăcută, interacțiune mai eficientă cu alte device-uri, un consum mai redus al bateriei, securitate îmbunătățită și o conectivitate mult mai puternică.

În timpul prezentării, Qualcomm a arătat o randare foto a unui apartament din Paris, ce a surprins audiența prin calitate și detalii, toate acestea datorându-se noului produs. Snapdragon 820 va deține caracteristici ce vor îmbunătăți calitatea pozelor realizate în lumină slabă, va reduce zgomotul de fond, plus alte câteva caracteristici.

Qualcomm a scos în evidență și calitatea ireală a sunetului pe care noul chipset îl produce. Snapdragon 820 poate aduce un sunet surround oricărui telefon, chiar dacă difuzoarele sau căștile pe care le deține nu sunt extraordinare.

Din prezentarea făcută de Qualcomm, noul chipset reprezintă un mare pas în față în acest foarte competitiv domeniu. Așteptăm totuși și primele teste pentru a vedea cum se comportă.

Date tehnice:

Qualcomm va fabrica chipset-ul Snapdragon 820 cu tehnologia 14nm FinFET. Acesta va deține caracteristici precum X12LTE modem, Adreno 530 GPU, Kryo CPU 64-bit, Hexagon 680 DSP cu Hexagon Vector eXtensions, platformă Qualcomm Zeroth, Qualcomm Snapdragon Smart Protect pentru real-time machine learning și un Qualcomm Spectra ISP de 14-bit.


Poate te intereseaza si