Conform The Information, Google ar fi decis să-și construiască propriul smartphone, fără a mai apela la ajutorul altor producători.

Linia Nexus de la Google a fost văzută mereu ca un mod de a livra Android-ul sub forma lui nealterată. Pentru lansarea fiecărui nou smartphone Nexus, Google a făcut parteneriate cu diverși producători. Aceștia au furnizat produsele după cerințele Google, una dintre ele fiind necesitatea ca smartphone-ul produs să ruleze pe un Android “curat”, cu garanția că acesta va primi cele mai rapide update-uri. În plus, producătorii mai dădeau și o mână de ajutor în ceea ce privește distribuția, iar Google se bucura de faptul că avea un telefon ce rula un Android pur.

Dacă Google chiar s-a hotărât să-și construiască propriul telefon, acesta va însemna un volum enorm de muncă pentru companie. Dacă până acum trebuia doar să dea specificații producătorilor vis-a-vis de produs, acum ar trebui să se ocupe de tot ceea ce înseamnă dezvoltarea și realizarea unul smartphone. În plus, Google ar trebui să se ocupe și de distribuția telefonului, ceea ce nu e o treabă tocmai ușoară.

Care ar fi câștigurile pentru Google? Din punct de vedere financiar, acestea nu prea sunt. The Information subliniază faptul că prin această mișcare, Google va câștiga un control mai puternic asupra ecosistemului Android.

Dacă Google va decide să facă acest pas, înseamnă că volumul de muncă pe care îl presupune dezvoltarea unui smartphone este cel puțin în paritate cu beneficiul pe care îl aduce un control mai strict în ceea ce privește Android.


Poate te intereseaza si