Deși încă nu s-a făcut anunțul oficial, un retailer din SUA a dat drumul la precomenzi pentru iPad Pro, acesta anunțând că lansarea va avea loc pe 13 noiembrie.

Anunțul oficial privind data de lansare întârzie să apară, dar respectivul retailer e posibil să fi dat data de lansare din greșeală. Foarte probabil, iPad Pro își va face apariția în Apple Store pe 11 noiembrie, iar livrarea va începe câteva zile mai târziu.

Specificațiile noului produs Apple au fost deja anunțate și le vom trece în revistă. iPad Pro va avea un ecran de 12.9 inch, cu tehnologie Retina, ce va oferi o rezoluție mai mare decât cea a MacBook. Acesta va avea o nouă generație de chipset, A9X care este de 1.8 ori mai rapid decât A8X ce se găsește pe iPad Air 2. Apple se laudă cu faptul că iPad Pro va fi cu 80% mai rapid decât orice laptop de pe piață. Tot ei spun că noul produs va fi mai bun grafic decât 90% din laptopurile ce pot fi achiziționate în acest moment.

Cea mai mare veste ar fi că Apple va lansa și un stylus pentru iPad Pro, ceea ce e o surpriză dacă ținem cont de faptul că Steve Jobs a declarat mereu că așa ceva nu este necesar. Va fi ceva asemănător cu S Pen realizat de Samsung. Apple insistă totuși că acesta nu este chiar un stylus ci în realitate acesta va avea mult mai multe funcții.

Din gama perifericelor, Apple va lansa pentru iPad Pro și o tastatură SmartCover, ceea ce este o veste foarte bună pentru cei care vor simți nevoia de a lucra de pe o tastatură fizică.

Prețurile pentru noul produs nu sunt deloc mici. În Statele Unite, un iPad Pro Wi-Fi entry level de 32GB va costa nu mai puțin de 799 dolari, varianta de 128 GB va costa 949 dolari, iar varianta 128 GB LTE va costa 1079 dolari. Dacă la asta veți mai adăuga tastatura de 169 dolari și Apple Pencil de 99 dolari, se va ajunge la prețul unui laptop high-end de mijloc.

Va merita iPad Pro aceste prețuri mari? Sunt multe opțiuni ce rulează pe platforma Windows din care se poate alege, dar așa cum se întâmplă de obicei, în mod sigur Apple va face vânzări record.


Poate te intereseaza si