Cum mulți spun că BlackBerry nu a reușit să facă un telefon bun cu OS Android, am zis că ar fi bine să dezvăluim cinci lucruri pe care ar trebui să le știți despre BlackBerry Priv.

Canadienii de la BlackBerry încearcă să reintroducă tastatura fizică odată cu noul telefon Priv, cu toate că la aceasta s-a renunțat de ceva timp. În același timp, canadienii îndeamnă utilizatorii săi să pășească în afara lumii BB10 (sistemul de operare dezvoltat de compania canadiană).

Dacă sunteți printre cei care vor să treacă la noul smartphone BlackBerry Priv, iată câteva lucruri pe care ar trebui să le știți.

Tastatura BlackBerry – excepțională

Cei de la BlackBerry au făcut tastaturi extraordinare de-alungul timpului, iar cea de la noul telefon nu face excepție. Cu forma deosebită a tastelor, poți tasta foarte repede fără a avea grija că vei apăsa mai multe taste în același timp. Dacă te-ai obișnuit cu touchscreen-ul, trecerea la tastatura fizică a celor de la BlackBerry te va impresiona. Dacă ești genul care trimite multe mesaje, tastura fizică ți se va părea extrem de confortabilă.

BlackBerry Priv – un telefon chiar bun

Dacă ești genul care se bucură la vederea unor specificații de top, noul telefon îți va place. Vine dotat cu un procesor Snapdragon 808, 3GB RAM, un display Amoled 2K cu sticlă curbată, plăcut la atingere și ușor de ținut în mână. Chiar dacă nu vei folosi tastatura fizică, telefonul este deosebit, iar partea bună este că in ciuda faptului ca are tastatură cu slide, acesta nu este nici mare nici greu.

Camera este bună, dar nu e de top

Anul acesta au fost lansate câteva telefoane cu Android ce au camere foarte bune. BlackBerry Priv a pus pentru camera principală un senzor de 18mp, are un focus foarte bun si prinde detaliile și culorile foarte bine. Totuși, aceasta nu este lipsită de “defecte”. La lumină slabă se descurcă OK dar nu grozav, timpii de la declanșare până la momentul în care este făcută poza și salvarea ei sunt destul de lungi, deci e posibil să nu surprinzi instantaneul pe care îl dorești. Acestea sunt probleme de soft și ar putea fi remediate la viitoarele update-uri. Camera frontală are doar 2mp, ceea ce e destul de puțin pentru telefoanele proaspăt lansate.

Securitatea și  protecția datelor personale sunt la ele acasă cu BlackBerry

Punctul forte al telefoanelor produse de compania canadiană a fost mereu securitatea și protecția datelor. Deși noul telefon folosește Android, BlackBerry Priv  ne anuță că acesta este unul din cele mai sigure telefoane ce se află acum pe piață. Ar trebui să dăm multe date tehnice privind aceste măsuri de securitate, dar garantăm că acestea sunt extrem de bune.

Va costa în jur de 3400 lei, dar merită fiecare bănuț

Prețul este destul de mare și intră în categoria flagship-urilor. Cei de la BlackBerry au spus că tastatura fizică, sistemul de glisare și soluțiile tehnice alese pentru a realiza un telefon îndeajuns de subțire, a ridicat prețul destul de mult (cu aproximativ 200 dolari). Practic, pentru tastatura fizică plătești aproximativ 1000 lei. Deci, daca îți place și vrei tastatură fizică la smartphone-ul tău, BlackBerry Priv merită cei 3400 lei.

Opnia noastră e că BlackBerry Priv este un telefon deosebit și dacă aveți un buget care să vă permită achiziția lui, noi spunem să nu mai stați pe gânduri. Nu credem că veți regreta alegerea.


Poate te intereseaza si