P8 Lite, best seller-ul companiei chineze Huawei în România a sosit pentru unboxing și review. Odată cu acest material, pornim colaborarea cu brandul chinez, o colaborare pe termen lung și cu cu siguranță nelipsită de rezultate pozitive.

Huawei, încet dar sigur, a reușit să iasă din mulțimea de producători chinezi și să câștige o cotă de piață atât în România cât și la nivel internațional.

Huawei P8 Lite, smartphone-ul ce înregistrează cele mai bune vânzări în România are un cost de doar 999 lei și îmi permit să afirm faptul că înregistrează aceste vânzări pe bună dreptate. Smartphone-ul se comportă ca un telefon de 1500-2000 de lei și nu face rabat de la calitate. Desigur, față de modelul P8, există diferențe privind camera foto, display-ul sau bateria, dar toate acestea evident, permit să existe o diferență de cost între modele.

Huawei P8 Lite, este un telefon lansat în luna aprilie a lui 2015, modelul se dovedește o alegere extrem de bună pentru cei care au un buget de maxim 1000 de lei dar care vor să beneficieze de un smartphone performant.

Cea mai buna oferta pentru Huawei P8 Lite 

Unboxing

Specificații

La acest capitol, Huawei la prima vedere nu excelează ca și cifre. Telefonul are procesor Octa-core, cameră de 13 MP și 2 GB memorie de RAM. Optimizarea între EMUI 3.1 și hardware este aproape perfectă iar rezultatele nu au întârziat să apară.

  • Display IPS LCD de 5 inch HD Ready
  • Procesor Kirin 620 – Octa-core la 1.2 GHz
  • GPU – Mali 450MP4
  • 2 GB Memorie ram
  • 16 GB spațiu de stocare
  • Cameră foto/video de 13 MP, cu posibilitate de înregistrare video Full HD la 30 de cadre pe secundă.
  • Camera selfie de 5 MP, ce poate înregistra video HD Ready.
  • Sistem de operare Android 5.0.2 preinstalat, cu o interfață grafică HUAWEI EMUI 3.1
  • Baterie nedetașabilă de 2200 mAh

DesignManuale de utilizare - Huawei P8 Lite

Cutia cu care P8 Lite este livrat, este atipică. Dacă ne-am obișnuit cu modele tip carte sau într-un format dreptunghiular, Huawei a ales să creeze o cutie înaltă iar tot conținutul din interior să fie așezat precum cărțile pe raft.

Cutie Huawei P8 Lite (23)

Prima dată când am desfăcut cutia lui P8 Lite, am avut un Déjà vu. Gândul meu a plecat rapid spre iPhone 4 sau 4S, telefoane ce au excelat la vremea respectivă din punct de vedere al design-ului. Smartphone-ul dă impresia de construcție masivă dar și rezistentă. Carcasa telefonului este unibody din metal pe spate și care nu permite accesul la baterie.

Telefonul este înconjurat pe laterale de o bandă gri din plastic dur.

Display

Display - Huawei P8 Lite

Ecranul este de 5 inch și redă imaginile la o rezoluție HD Ready 720 x 1280. Culorile acestuia sunt destul de naturale. Pentru diagonala disponibilă, rezoluția disponibilă se dovedește suficientă.

Performante

Telefonul chinezilor ne-a suprins plăcut datorită funcționalității sale foarte bune. Pe tot parcursul testului, smartphone-ul s-a restartat o singură dată și nu am întâmpinat blocaje complete sau parțiale.

Am realizat o serie de teste pentru a vedea performanțele telefonului cu Antutu Benchmark și GeekBench 3.

După o perioadă de aproximativ 2 săptămâni în care am utilizat telefonul exact ca pe cel personal, nu am simțit dorința de a face schimbarea la telefonul personal, P8 Lite s-a comportat perfect ca înlocuitor.

Cea mai buna oferta pentru Huawei P8 Lite 

Conectivitate

Design Huawei P8 Lite

  • Telefonie & Date – Dual sim activ, cartele micro și nano sim utilizate
  • Conexiune de date 4G
  • Bluetooth – V 4.0
  • GPS –  GLONASS și A-Gps
  • NFC
  • Alimentare și transfer de date cu ajutorul portului MicroUsb 2.0

Atât 4G-ul cât și Wifi-ul nu au avut probleme, telefonu s-a descurcat la fel de bine atât cu rețeaua de telefonie cât și Wifi-ul.

Viteza este onorabilă chiar dacă viteza WIFI este maximă N.

Camera foto & Video

Camera principala Huawei P8 Lite

Dacă ai cunoscut specificațiile fratelui mai puternic P8, atunci când urmează să utilizezi telefonul, crezi că acesta va avea rezultate similare când vine vorba despre camera foto/video.

Contrar acestei idei, nouă nu ne-a plăcut cum s-a comportant camera în condiții de luminozitate redusă. Imaginea era mai puțin clară iar pixeli se vedeau că nu sunt într-o condiție prea bună.

Poze realizate cu Huawei P8 Lite

În concluzie, camera telefonului este suficientă pentru pozele de zi cu zi, cu ceva lumină mai bună acestea pot să fie chiar bune.

Autonomie

Procentaj Baterie Huawei P8 Lite

Bateria de 2200 de mAh, se pare că în urma testelor este puțin subdimensionată. Utilizarea rețelelor sociale, bluetooth și a e-mail-ului au dus la o autonomie de aproximativ 6-7 ore. Este adevărat vorbim despre conexiunile fie 4G sau Wifi, pornite în permanență și utilizate destul de mult aplicațiile sau funcțiile preciziate mai sus.

Alături de un power-bank, situațiile în care veți rămâne fără baterie sunt istorie. Acest lucru se întâmplă doar dacă utilizați non stop conexiunile de date.

Interfață grafică

Huawei a ales să utilizeze interfața de Android EMUI, aceasta fiind nu foarte diferită față de Android-ul stock furnizat de Google.

Preț

Unul din punctele forte ale telefonului chinez îl reprezintă costul. Pentru aproximativ 999 de lei, acesta oferă o experiență foarte bună

Cea mai buna oferta pentru Huawei P8 Lite 

Puncte pozitive

  • Design bine creat, utilizare ușoară.
  • Update periodic al sistemului de operare EMUI
  • Preț extrem de bine dozat

Puncte negative

  • Autonomie redusă a bateriei în cazul în care este utilizat intens
  • Camera foto/video captează cu distorsiuni imaginile dacă nu se utilizează lumină naturală sau bliț mai puternic.
  • Spatele metalic se zgârie destul de rapid

Concluzie

Cele două săptâmâni petrecute cu Huawei P8 Lite, au fost o reală plăcrere, trecând peste autonomia ce nu s-a dovedit prea prietenoasă cu modul nostru de utilizare, telefonul este un best-buy veritabil. Oferă performanțe decente chiar dacă are doar 2 GB memorie RAM, optimizarea interfeței grafice EMUI (bazată pe sistemul de operare Android) face ca telefonul să funcționeze foarte bine și să nu existe blocaje sau momente în care să reacționeze greu la comenzi.

Galerie foto

Huawei P8 Lite a fost oferit de Huwei România.
Mulțumim pentru sansa de a testa acest telefon bine dozat.

Cea mai buna oferta pentru Huawei P8 Lite 

Consideri că nu am precizat anumite aspecte despre P8 Lite? Te invităm să ne comunici acest lucru în secțiunea de comentarii și revenim cu răspunsul.

REVEDEȚI PREZENTAREA
Huawei P8 Lite

Poate te intereseaza si