Marea majoritate a utilizatorilor de internet încredințează detalii despre viața lor serverelor Google. Noul update Google Drive securizează aceste informații.

În ciuda luptei pentru anonimat pe internet, adevărul este că Google deține pe serverele sale toate contactele tale, locațiile, cele mai intime conversații și chiar backup-uri la calculatoarele personale. De aceea este îmbucurător faptul că Google încearcă permanent să securizeze cât mai bine aceste date și în același timp să facă accesul la ele mai ușor pentru utilizator.

Noul update Google Drive este focusat pe securitate și sharing. Upgrade-ul include trei îmbunătățiri care nu numai că va ușura setările de sharing, dar va face și accesul mult mai ușor. Hai să le trecem în revistă!

Notificările de share pe mobil

Până în acest moment, notificătile veneau strict pe email. Și cum în ziua de azi folosim mai multe conturi de email, era foarte posibil să ratezi anumite notificări sau să le observi târziu. Noul update repară acest inconvenient. De acum se vor primi notificări direct din aplicație, pe terminalul mobil. Mai bine mai târziu decât niciodată.

Accesul la fișiere

Poți da share la un link către fișiere sau foldere din Google Drive, dar asta nu garantează accesul la ele. Sau poate nu vrei să dai acces tuturor la conținutul acelui link. Asta înseamnă că trebuie să dai acces specific fiecăruia în parte, ceea ce era destul de enervant. Cu noul update, Google permite oricărui utilizator să ceară acces la un anumit fișier, iar deținătorul fișierului va fi notificat și pe telefon pentru a aproba sau refuza accesul imediat.

Preview la fișiere fără a avea cont Google (doar pe Android)

Nu toți utilizatorii de Android au și cont Google. Înainte de update, aceștia nu puteau previzualiza un fișier din Google Drive pe terminalele mobile. Nu ne dăm seama de ce s-a luat această măsură, mai ales că web preview era disponibil. Noul update rezolvă și această problemă.

Aceste noi caracteristici ale Google Drive vor veni pe rând și e posibil să nu le aveți pe toate imediat, dar acestea vor ajunge pe toate terminalele mobile în cele din urmă.


Poate te intereseaza si