Într-un prim test de durabilitate postat pe youtube, Nexus 6P făcut de Huawei a suferit enorm. Fanii Nexus au criticat dur testul.

Cele mai multe smartphone-uri rezistă destul bine la testul de durabilitate, dar din păcate, nu a fost și cazul lui Nexus 6P. Primul test realizat a fost cel al zgârieturilor. După ce s-a aplicat o presiune de zgâriere mai puternică, ecranul s-a fisurat. Totuși, telefonul a continuat să funcționeze. A urmat testul focului, unde s-a utilizat o brichetă. În zonele unde a fost folosită bricheta, au apărut pete albe pe display-ul AMOLED. La final, la testul curbării, Nexus 6P a cedat extrem de ușor. Testul a fost realizat de JerryRigEverything, care nu este străin de testele de stres, adică tipul știe ce face.

Criticii testului au spus că telefonul s-a îndoiat datorită fisurării inițiale a ecranului și a focului. E posibil să fie adevărat, dar tot a cedat mult prea ușor. Concluzia a fost că Nexus 6P este o glumă de telefon, iar pentru asta a primit critici vehemente care au pus la îndoială chiar și faptul că în imagini ar fi un Nexus 6P original.

Pentru a demonstra că smartphone-ul are deficiențe majore, JerryRigEveryting a publicat un al doilea clip, unde îndoaie extrem de ușor un nou Nexus 6P ce nu a fost supus la alte teste. Conform lui, noul telefon al celor de la Google, are trei defecte de structură:

  1. Cadrul de aluminiu (cel din mijloc) nu este prins de partea din spate a telefonului. Teoretic, acest cadru ar fi oferit o rigiditate îndeajuns de mare dacă ar fi fost și prins de ceva. Singurul lucru ce ține cadrul de partea din spate a telefonului este o margine subțire de sticlă. Chiar dacă e vorba de Gorilla Glass 4, aceasta nu poate ține lipite două bucăți de aluminiu.
  2. Subțirimea lateralelor. În general nici acest lucru nu ar reprezenta o problemă, dar faptul că acest cadru nu este atașat cum trebuie, nu ar trebui să ne mire că se îndoaie foarte ușor.
  3. Pe partea dreaptă, unde se află butonul de on/off, o mică lamă de aluminiu ține telefonul întreg. Aceasta este pusă fix unde se întâlnește bateria cu placa de bază. Această zonă este perfectă pentru a obține curbarea telefonului fără un efort prea mare.

Concluzia ar fi că Nexus 6P pică testul durabilității în stil mare. Evident, dacă ai mare grijă de acest telefon, e foarte posibil să nu ai probleme cu el, dar atâta vreme cât e considerat un flagship, rezultatele testului sunt dezastruoase.


Poate te intereseaza si