În 2016, Apple s-ar putea întoarce la popularul smartphone de 4 inch. Sursele vorbesc de un iPhone 5S îmbunătățit, dotat cu un puternic A9 system on chip, carcasă metalică și soft de generație nouă.

Analistul KGI, Ming-Chi Kuo, cunoscut pentru predicțiile sale extrem de precise făcute în trecut, a declarat că se așteaptă ca noul smartphone de 4 inch să semene cu iPhone 5S.

Kuo spune că cererea pentru un iPhone mai mic este încă destul de mare, iar Apple intenționează să capitalizeze această cerere. Se așteaptă ca producția să pornească la începutul anului viitor, existând astfel posibilitatea ca noul telefon să aibă aceeași dată de lansare ca iPhone 7.

Nu se stiu multe despre smartphone-ul de 4 inch, totuși Kuo spune că acesta va avea carcasă metalică și mai mult ca sigur, va fi un smartphone mai ieftin. Deși nu va include tehnologii de ultima generație precum flagship-urile Apple pentru a face o diferențiere clară între clase, iPhone-ul de 4 inch va include cel mai probabil puternicul system on chip A9, care la momentul lansării va fi totuși tehnologie de ultimă oră. Va fi practic un iPhone 5S pe steroizi. E foarte probabil să nu vedem pe smartphone-ul de 4 inch opțiunile Force Touch și 3D Touch.

Este de așteptat ca Foxconn să fie furnizorul exclusiv pentru noul iPhone. Kuo estimează vânzări de 20-30 milioane unități în 2016, dar credem că de această dată este un pic cam optimist.

Teoretic, în curând ar trebui să apară mai multe detalii despre acest smartphone, iar noi de-abia așteptăm să vedem despre ce este vorba.

 Ce este System on Chip

Practic, așa cum spune și denumirea, datorită pașilor mari făcuți de producători în domeniul miniaturizării componentelor, aceștia au reușit sa pună pe un singur chip, mai multe componente. Pe un singur chip se vor regăsi CPU, GPU, memoria și alte câteva elemente de comunicație.


Poate te intereseaza si