Dacă ai pus mâna pe deloc micul Galaxy S6 Edge Plus, după ce vei termina cu admiratul, vei vrea să încerci câteva caracteristici simpatice.

Pe lângă ecranul superb (și foarte mare), Samsung Galaxy S6 Edge Plus vine și cu ceva caracteristici care s-ar putea să-ți placă. Iată ce poți face cu cele doua margini curbate.

On Circle

În opțiunea People Edge, de unde poți glisa din lateral cele mai folosite cinci contacte, a fost adăugată o nouă caracteristică numită On Circle. Aceasta adaugă noi posibilități de a contacta o persoană, fără a le trimite un e-mail, un mesaj sau a-i suna. Când selectezi un contact, acesta va trimite un semnal electronic ce va conține în funcție de alegerea ta, un model desenat de mână, fotografii din galerie sau un emoticon.

Samsung avertizează totuși că e posibil ca unele rețele de telefonie să nu activeze acest serviciu. Dacă acest serviciu este activat, merită să-l încercați. Acesta pare un răspuns la sistemul Digital Touch de la smartwatch-ul Apple.

Apps Edge

Panoul Edge de pe lateral nu va mai avea doar contacte. La S6 Edge Plus, la a doua glisare va apărea un quick acces app. Deși nu pare cine știe ce, poți economisi timp, pentru că zonele laterale pot fi folosite, chiar dacă ecranul este închis. Se pot grupa aplicațiile de social media, de mesagerie, etc.

Poți alege laterala

Samsung a adăugat la S6 Edge Plus, opțiunea de a alege laterala pe care vrei tu să o folosești. Aceasta poate fi găsită accesând Settings > Edge Screen > Edge Screen Side.

Colaj video

Aceasta este o caracteristică unică a camerei de la S6 Edge Plus, unde patru clipuri vor apărea într-un colaj, toate rulând în același timp, dar la viteze diferite. Efectul este unul super simpatic. Pentru a folosi opțiunea, trebuie să accesezi Camera > Mode > Video Collage. Vei putea face mai multe clipuri la rând, clipuri slow motion, sau un colaj pe care să-l combini mai târziu. Există posibilitatea să editezi sunetul în slow motion.

Live Broadcast

Acesta este direct echipat pe S6 Edge Plus. Pentru a face o transmisiune live, nu mai este nevoie să deschizi aplicațiile Periscope sau Meerkat de exemplu. Samsung a făcut o înțelegere cu Youtube și a introdus un streaming live direct pe telefon. Ai nevoie doar de un cont Google și ești gata pentru a face live stream. Vei avea și posibilitatea de a-i selecta pe cei care îți urmăresc sesiunile de streaming. Pentru a face un stream, trebuie să accesezi Camera > Mode > Live Broadcast. Acolo poți alege ca streaming-ul să fie public sau privat.

Toate aceste opțiuni nu le vei găsi și pe varianta S6 Edge, așă că îți poți face de cap cu opțiuni exclusive pe un ecran mult mai mare.


Poate te intereseaza si