Activision Blizzard a plătit o sumă enormă (5.9 miliarde dolari) pentru King Digital Entertainment, creatorii Candy Crush.

Cine ar fi crezut că studioul ce a creat celebrul joc, valorează atât de mult?! Ca să vă faceți o idee de mărimea acestei tranzacții, vă putem spune că LucasFilm a fost achiziționat de către Disney cu aproximativ 4 miliarde dolari. Da, conform acestor cifre, Candy Crush pare mai profitabilă decât Star Wars.

Cât de profitabilă e compania ce a produs Candy Crush? Conform CNN, King Digital a raportat anul trecut venituri de 1.9 miliarde dolari și un profit de 568 milioane dolari. Aceste venituri pun compania Activision într-o situație foarte favorabilă, asta dacă în următorii câțiva ani, apetitul pentru jocurile pe telefon nu va scădea drastic.

Compania King va opera ca o filială, deci, conducerea acesteia va rămâne aceeași. “Activision Blizzard va furniza companiei King experiență, suport și investiții pentru a continua să îmbunătățească produsele și să atingă un nou potențial. Ne angajăm să atragem și să dezvoltăm cele mai strălucite minți din domeniu și suntem fericiți că putem face asta alături de King.” a declarat Bobby Kotick, CEO Activision Blizzard.

Acestea sunt vești bune pentru Activision, pentru că veniturile le vor crește considerabil. Pentru noi, cei mai mici, sperăm ca acest nou parteneriat să aducă și un Call of Duty pe telefon, unul reușit.


Poate te intereseaza si