NFS pregateste un nou joc

Need For Speed este una din francizele cele mai vechi din industria jocurilor și foarte probabil a încântat copilăria multora. NFS vrea să impresioneze cu o nouă lansare.

NFS și-a făcut apariția pe piață pentru prima dată în anul 1994 și în cei peste 20 de ani de existență au fost lansate jocuri aclamate, dar și jocuri atât de slabe încât au fost uitate prin sertare în cel mai bun caz. Noul NFS este de tip open world, iar acțiunea are loc în Ventura Bay, unde nimeni nu doarme și soarele este o legendă urbană (nu sunt curse de zi). Ca de obicei, intri în rolul unui driver necunoscut, care are șansa să-l întâlnească pe Spike care te va include în echipa lui de raceri, drifteri și mecanici.

Ca în cele mai multe jocuri de acest tip, începi de jos, cu mașini foarte slabe ca Honda Civic, Ford Mustang, sau Subaru BRZ. Cu banii câștigați în curse, poți face update la mașini, ori poți strânge din dinți pentru a achiziționa mașini exotice gen Porche 911 RSR din 1973, legendarul Ferarri F40 sau de-abia lansatul McLaren 570S. Trebuie să fii atent totuși. În garajul tău poți parca doar cinci mașini.

Noul joc duce cosmetizarea mașinilor la extrem, de la culori până la body work. Poți modifica chiar și orificiile de la jante. Cursele și competițiile de drifting vin sub mai multe denumiri. Unele sunt misiuni – te sună cineva din echipă și îți spune că trebuie să ajungi într-un loc anume – și alte eventuri pe care le poți găsi oriunde pe hartă. Jocul te va răsplăti cu puncte pentru cinci lucruri: viteză, stil (drift), build (cosmetizezi mașina și utilizezi NOS), echipă (termini misiunile) și outlaw (eviți poliția, conduci prin traficul ce-ți vine din față, sau distrugi obstacole).

Așa cum era de așteptat într-un joc open world, vei avea posibilitatea să întâlnești pe hartă alți jucători, sau mașini AI. Poți juca împreună cu alți entuziaști NFS, sau poți juca singur. Alegerea e a ta.

Este un joc extraordinar? Greu de spus. Grafic arată bine, micile “cuts scenes” sunt chiar bine realizate, cu actori ce își fac treaba foarte bine. Totusi, veți observa căderi ale frame rate-ului (pe Xbox cel puțin). Un alt punct slab e faptul că trebui să conduci până la garaj pentru a face setări de curse, să schimbi mașina sau să-i faci un upgrade și de la un timp asta devine enervant. Ar fi trebuit implementat un fast return, dar asta e.

Per total e un joc surprinzător de bun și dacă sunteți fani ai acestei categorii de jocuri, vi-l recomandăm. NFS se lansează pe Xbox One, PS4, iar pe PC va fi lansat în primăvara lui 2016.

Care este primul joc NFS care îți vine în gând? Ce ți-a plăcut la el?


Poate te intereseaza si