windows 10

Pe 29 iulie, Microsoft a lansat oficial Windows 10, care este disponibil în întreaga lume.

La trei luni de atunci, WinBeta anunță că sistemul de operare a fost instalat pe peste 120 de milioane de dispozitive în întreaga lume.

Acum câteva săptămâni, Microsoft a anunțat că numărul calculatoarelor care au primit update-ul pentru Windows 10 a ajuns la 110 milioane.

Microsoft plănuiește ca în trei ani de la lansare Windows 10 să fie instalat pe peste un miliard de calculatoare.

Se așteaptă ca o creștere masivă să aibă loc pe 12 noiembrie când se va lansa New Xbox One Experience pentru toți cei care au console de jocuri.

De Windows 10 au putut beneficia, gratuit, toți utilizatorii de laptopuri și calculatoare care aveau până acum instalat o variantă licențiată de Windows 7 sau Windows 8.

În primele 24 de ore de la lansarea lui Windows 10, peste 24 de milioane de utilizatori l-au descărcat, instalat și testat pe calculatoarele lor.

Principalele noutăți pe care le aduce noua versiune de sistem de operare Windows 10 sunt:

-reintroducerea meniului de Start și posibilitatea personalizării acestuia cu aplicații și contacte pentru un acces rapid;

-noul browser Edge pentru o navigare mai ușoară și posibilitatea de redactare de notițe direct pe web;

-posibilitatea de a rula și vizualiza concomitent până la patru ferestre cu opțiunea de creare de desktop-uri virtuale;

-noile aplicații Photos, Videos, Music, Maps, People, Mail&Calendar ce pot fi rulate de pe mai multe dispozitive, fiind sincronizate prin intermediul OneDrive;

-disponibilitatea XBOX app ce permite rularea jocurilor de pe XBOX pe orice dispozitiv cu Windows 10, dar și înregistrarea jocurilor datorită funcției DVR;

-magazin unic Windows Store de aplicații universale, ce pot fi rulate pe orice dispozitiv și având aceeași interfață;

-Continuum Mode, caracteristică disponibilă pe dispozitive hibride și convertibile ce permite schimbarea automată între modurile tabletă și laptop.


Poate te intereseaza si