Diferențe și asemănări între Android 6 și iOS 9

Android 6 și iOS 9 sunt cele mai noi sisteme de operare, primul oferit de Google, iar cel de-al doilea de Apple. Ambele sisteme de operare au primit îmbunătățiri față de versiunile anterioare.

De-a lungul timpului s-au făcut mai multe comparații între Android și iOS, dar acum cu noile update-uri de la Google și Apple ne întrebăm dacă există diferențe mari între cele două sisteme de operare și oare care este mai bun?

Design și Interfață

Android 6 și iOS 9 nu au adus mari schimbări în ceea ce privește design-ul vizual și interfața. Sistemul de operare de la Android este foarte colorat, iar iOS 9 în continuare foarte elegant. Pentru a face o comparație mai ușoară între cele două, putem să analizăm cu arată Google Drive și iCloud. iOS-ul pare mai bine organizat, în timp ce Androidul are prea mult spațiu între icon-uri. Meniul pe iOS este mult mai ușor folosit datorită funcțiilor Split View și Slide Over. Este clar că cea mai mare diferență între iOS și Android este felul cum arată.

Cele mai mari diferențe

Android-ul îți permite să îți personalizezi meniul, ceea ce nu prea se poate la iOS. Diferențe se mai găsesc și când vine vorba despre aplicațiile default. Dacă nu îți place dialer-ul Android sau aplicația de SMS poți să le schimbi. Dezvoltatorii Android au mai multă liberatate.

iOS, în schimb, excelează la capitolul intimitate. Informațiile stocate de Siri nu se duc la Apple, iar utilizatorii pot să fie liniștiți în ceea ce privește datele lor personale.

O altă diferență este faptul că procesul de instalare a noii versiuni Android este destul de greu, în timp ce update-ul iOS 9 se face foarte simplu și rapid. Pe de altă parte, dacă folosești iPhone sau iPad cu un alt dispozitiv care nu e făcut de Apple, experiența nu este una foarte plăcută.

Asemănări

Android 6 și iOS 9 au și câteva asemănări. Ambele sisteme de operare au fost lansate cu suport pentru recunoașterea amprentei digitale. Ambele au un mode low battery, suport NFC și sistem de plată mobil. iCloud Drive seamănă cu Google Drive și recunosc mult mai ușor aplicațiile și contactele pe care le folosiți mai des. Android are aplicațiile draw și meniul Share, iar iOS are Spotlight și Siri.

Google Now on Tap vs. Proactive Siri

Cel mai mare update care a venit cu Android 6 este Google Now on Tap, asistentul digital care are acces în toate aplicațiile. Poate anticipa ceea ce cauți și îți oferă informații relevante despre ceea ce te interesează.

Apple a actualizat și Siri, care acum poate să recunoască ce e pe ecran și să interpreteze cerințele utilizatorului mult mai corect. Siri poate căuta prin toate aplicațiile, inclusiv prin poze sau muzică.

Aplicații și Ecosistem

Atât Google, cât și Apple continuă să lucreze la aplicațiile default, care primesc mereu update-uri, cum ar fi Apple Maps sau Photos.

În general, aplicațiile pe care le găsim pe iOS, le avem și pe Android, dar există câteva aplicații iOS pe care nu sunt disponibile pentru Android.

În concluzie, sistemul de operare Android este mai deschis și mai ușor de personalizat, iar iOS oferă o experiență mai puțin fragmentată, dar mai privată.

Poate te intereseaza si