Samsung Galaxy S7 va folosi două procesoare, alternativ: Snapdragon 820 de la Qualcomm și Exynos 8890, produs de Samsung.

Cum e de obicei cazul cu următorul flagship Samsung, încep să apară nenumărate zvonuri cu luni înainte de anunțul oficial. Unii spun că Galaxy S7, S7 Edge și Edge+ vor fi lansate împreună, lucru care ar fi destul de ciudat, în special când te gândești că fiecare model ar putea debuta în trei variante diferite, în funcție de regiunea spre care e orientat și de procesorul folosit.

Vorbind de procesor, este aproape garantat că Galaxy S7 va veni în două variante, fiecare cu un procesor diferit: Snapdragon 820 și Exynos 8890. Primul va avea nevoie de puține modificări pentru a evita problemele de supraîncălzire ale predecesorului, iar ce din urmă va folosi nuclee proprietare, numite Mongoose, bazate pe arhitectura ARM.

Conform unor surse de încredere, acestea vor fi tactate la 2.3GHz, astfel ajutând procesorul Exynos 8890, numit și M1, să depășească procesorul A9 folosit de iPhone 6s ca performanță. Așadar, etapa de R&D al celor de la Samsung a luat sfârșit, iar procesorul va intra în producție în luna Decembrie.

O exprimare ambiguă al celor de la The Korea Herald ar indica faptul că producția procesorului ar putea începe mai devreme, ceea ce ar însemna că Galaxy S7 ar putea fi lansat chiar în Ianuarie, un target care nu era realist până acum. Districtul Giheung din provincia koreană Gyeonggi ar putea fi locul unde Exynos 8890 se va materializa, oferind Samsung „un avantaj competitiv față de Apple și Qualcomm prin reducerea costului și optimizarea procesoarelor pentru smarthpone-uri”.


Poate te intereseaza si