Nokia speră că va intra cu ușurință pe piața dispozitivelor wearable

Deși brandul Nokia nu mai este la fel de cunoscut ca acum câțiva ani, însă este posibil ca asta să se schimbe în viitorul apropiat. Compania pregătește câteva dispozitive bazate pe Android Wear și speră ca brandul deja stabilit să niveleze drumul spre piața acestor dispozitive.

Directorii Nokia au votat recent extinderea domeniului în care compania poate face afaceri, așa încât să cuprindă producerea și vânzarea de produse wearable și alte electronice. Se pare că Nokia plănuiește acest lucru de mult timp, întrucât în luna Iulie oferea un loc de muncă pe poziția Senior Computational Biologist, iar în luna August au oferit încă două locuri de muncă peentru echipaNew Devices Product SW.

Deși nu au fost specificate dispozitivele wearable, în anunț era menționat faptul că această echipă va lucra la produse legate de sănătate și bunăstare. De asemenea, una din cerințe era cunoașterea sistemului Android, acest lucru fiind o indicație că Nokia plănuiește să folosească Android ca sistem de operare al noilor dispozitive.

Mai mult, un patent recent înregistrat de companie dezvăluie o brățară care înregistrează informații legate de sănătate și alta cu un display care poate interpreta gesturile făcută de utilizator cu mâna.

Cel mai probabil, Nokia va fi implicată doar în design-ul dispozitivelor, în timp ce alți producători vor primi licența să folosească brandingul Nokia pentru a produce dispozitivele, așa cum procedează si cu producerea smartphone-urilor, cel puțin până când expiră înțelegerea cu Microsoft.

Din păcate, nu avem nici o idee când Nokia își va lansa primele dispozitive wearable. Întrucât nu au fost dezvăluit dispozitivele în sine, e puțin probabil să fie lansate în prima jumătate a lui 2016.


Poate te intereseaza si