Facebook lucrează la propriul asistent virtual, dar va fi foarte diferit față de Siri sau Cortana

Facebook M este asistentul virtual care va fi prezent în Facebook Messenger. Acesta este încă foarte tânăr și este disponibil doar unui număr restrâns de utilizatori. Pentru a primi access, trebuie să te invite cineva care are deja access și trebuie să locuiești în California.

Serviciul este integrat în Facebook Messenger și a fost lansat în luna August în California. A fost anunțat ca un serviciu prin care poți găsi restaurante mai ușor, să afli rapid informații pentru care nu ai vrea să folosești Google și să setezi memento-uri. M nu poate accesa aplicații de pe telefon așa cum pot Siri sau Google Now, însă a fost gândit să fie mai puternic decât ceilalți asistenți virtuali.

Asta pentru că Facebook are o echipă dedicată de „traineri” pentru M, care preiau sarcinile aplicației de fiecare dată când M nu face față unei cereri. De exemplu, dacă comanzi de la un restaurant care nu suportă comenzi online, o persoană va prelua cerea și va suna la acel restaurant în numele tău. Dacă în schimb restaurantul oferea comenzi online și accepta plata cu cardul, Facebook M ar fi putut plasa comanda și folosi cardul atașat contului de Facebook fără să fie nevoie de intervenția unui trainer.

Facebook M te poate scuti și de telefonatul serviciului de suport ale diferitelor firme. Dacă aștepți o rambursare pentru un produs din partea Amazon, de exemplu, și aceasta nu ajunge, M poate apela serviciul de suport al celor de la Amazon, având nevoie doar de numele produsului și adresa de mail folosită pentru a comanda acel produs. Evident, tot o persoană a făcut acel apel, dar dacă M va ajunge să facă acest lucru fără intervenția unui trainer, acesta ar putea deveni majordomul online pentru peste 1.5 miliarde de oameni. Deși M funcționează pentru un grup mic de utilizatori, e interesant cum va face Facebook trecerea la scară globală.

Direcția în care merge Facebook cu M este în contrast față de Siri sau Cortana. Utilitatea asistenților virtuali de la Apple sau Microsoft este relativ mică, aceștia fiind mai mult folosiți pentru glume sau pentru a „conversa” cu telefonul. Cu siguranță nu pot comanda mâncare sau apela servicii de suport. M nu poate vorbi cu tine, însă îți oferă recomandări pentru restaurante, filme sau jocuri, în funcție de preferințele tale.


Poate te intereseaza si