Apple Watch nu redă bine pulsul!

Mai mulți utilizatori Apple Watch se plâng că ceasul inteligent nu le redă corect pulsul.

Userii s-au plâns că au descoperit că măsurătorile ritmului cardiac nu sunt exacte atunci când fac exerciții fizice intense.

Ceasul inteligent Apple Watch se pare că arată o rată a pulsului greșită atunci când utilizatorul se antrenează , aleargă sau este la sală.

Mai mulți useri se plâng că Apple Watch le-a dat o rată a pulsului mult prea mică în comparație cu exercițiile intense pe care le-au făcut. Unii au folosit alte dispozitive de monitorizare, precum cureaua de piept Heart Rate Monito de la Polar, și și-au dat seama că ceasul Apple nu le arată datele corecte.

Apple Watch calculează ritmul cardiac al utlizatorului analizând fluxul de sânge care trece prin încheietura mâinii, folosind tehnologia fotopletismografie. Despre această tehnologie s-a mai vorbit atunci când au apărut probleme la cei care au tatuaje ( în cazul lor, tehnologia nu poate calcula fluxul de sânge exact care trece prin încheietură, din cauza tatuajelor).

“Schimbările permanente sau temporare ale pielii, precum tatuajele, au un impact asupra performanţei senzorului care înregistrează pulsul. Cerneala, modelul şi saturaţia unor tatuaje pot bloca lumina senzorului şi creează dificultăţi în citirea pulsului”, anunța Apple în urmă cu ceva timp.

Deocamdată nu se știe de ce Apple Watch nu redă ritmul cardiac corect atunci când utilizatorii fac sport intens. Apple nu a făcut niciun comentariu pe această temă, rămâne de văzut dacă va oferi vreo explicație.


Poate te intereseaza si