Aplicația Facebook instalată pe iPhone-uri consumă foarte multă baterie.

Mai mulți utilizatori de iPhone s-au plâns că bateria telefoanelor lor s-a terminat foarte repede și se pare că de vină ar fi aplicația Facebook, care are câteva probleme.

Facebook s-a ocupat de aceste plângeri și a descoperit că într-adevăr era vorba despre câteva bug-uri care consumau bateria.

Mai exact, potrivit rețelei de socializare, una dintre cauze a fost un bug audio care rula în background. Managerul inginer de la Facebook, Ari Grant, a dezvăluit că problema consumului prea mare de baterie provine de la multe probleme din codul aplicației, care au fost luate în considerare la update-ul care s-a făcut recent.

Inginerul Ari Grant spune că Facebook a descoperit un CPU spin în codul de rețea, care înseamnă că aplicația rula constant un proces, iar acesta nu se mai încheia niciodată. Versiunea updatată a aplicației nu rezolvă toate problemele, dar aduce câteva îmbunătățiri, care ar trebui să pună capăt proceselor care nu sunt necesare și care consumă bateria.

O altă problemă semnalată a fost legată de un bug audio, care ține sesiunea audio deschisă, deși nu se redă nicio melodie sau niciun sunet. Pentru a rezolva această problemă, Grant a dezvăluit că Facebook a scos background audio complet din update.

Referitor tot la aceste probleme, Grant a ținut să mai precizeze că Location History nu consumă foarte mult din bateria telefonului. Facebook nu accesează datele locației decât dacă utilizatorii activează Location History în aplicație.

Noua versiune a Facebook-ului 42.0 este disponibilă în iOS App Store.


Poate te intereseaza si