Compania Samsung se pregătește să prezinte la InterBattery 2015 noi tipuri de baterii, stripe și band, care vor putea fi folosite la dispozitivele purtabile și la ceasurile inteligente.

Bateriile sunt părți foarte importante dintr-un dispozitiv pe care îl utilizăm des, fie că vorbim de telefoane sau alte dispozitive, precum ceasuri sau brățări.

Companiile producătoare caută mereu să aducă pe piață soluții mai bune, pentru ca autonomia bateriilor să fie cât mai mare. Samsung va prezenta, astfel, la evenimentul InterBattery 2015, două tipuri noi de baterii wearable care pot fi ”aplicate pe orice formă a corpului uman”.

Bateria de tip Stripe este foarte subțire, are numai 0.3 mm, și poate fi folosită pentru diferite dispozitive purtabile, cum ar fi coliere, cordeluțe sau accesorii t-short. Materialul din care este construită bateria se poate îndoi și mula pe orice formă, pe care dispozitivul va fi pus. Este construită din fibră și are ”densitate de energie inovatoare”. Materialele folosite pentru această tehnologie au fost dezvoltate chiar de Samsung SDI.

Bateria de tip Band este destinată ceasurilor inteligente. Este creată în așa fel încât capacitatea bateriei să crească cu 50% când este aplicată pe banda oricărui ceas, nu doar cele Samsung. Compania a testat bateria Band de 5.000 de ori, a îndoit-o pe forma unei încheieturi și a funcționat absolut normal.

Aceste două tipuri de baterii nu sunt doar conceptuale, ele vor putea fi văzute în curând la diferite dispozitive.

Poate te intereseaza si