Toshiba va vinde diviza de senzori foto ca parte a planului de restructurare

Când ne gândim la senzorii foto folosiți în camerele foto prezente în smartphone-uri, de cele mai mult ori ne gândim la Sony, a căror tehnologie este privită ca fruntașă în acest domeniu. Senzorii Sony reprezintă mai puțin de jumătate din piață senzorilor de imagine, iar Toshiba, deloc codașă în tehnologie, este și ea prezentă pe piață cu senzori foto. Toshiba rivalizează cu Sony, însă în afară de HTC One M9, este destul de dificil să numim alte cinci smartphone-uri care folosesc senzorii Toshiba pentru camerele foto.

Însă, în curând, aceste lucru nu va mai conta. În ultimii doi ani, Toshiba a fost implicată în două scandaluri urșiase în ultimii doi ani, iar circul mass-media a reușit să devasteze prețurile acțiunilor și vânzările companiei, încât Toshiba a fost forțată să anuleze plățile dividendelor.

Pentru a strânge resurse și a implimenta reforme așteptate de mult timp, Toshiba a decis să vândă diviza de senzori de imagine către Sony pentru aproximativ 163 de milioane de dolari. Pe lângă senzorii de imagine, această divize include producerea de semiconductori și memorii flash NAND (CMOS – Complementary Metal-Oxide Semiconductor).

Toshiba va continua să mențină o atenție asupra tehnologiei NAND Flash, însă în afară de asta, renunță la tot ce înseamnă senzori de imagine, întrucât senzorii Toshiba reprezintă doar 2% din piață, în timp ce Sony deține 40% din piața senzorilor foto. Această tranzacție pregătește calea pentru ca Sony să se focuseze asupra Samsung, care devine din ce în ce mai competitiv pe segmentul CMOS.


Poate te intereseaza si