Pe data de 30 septembrie, Microsoft organizeaza un eveniment de presa cu ocazia lansarii lui Windows 9, dupa care va urma o peridoada de preview pentru dezvoltatori.
Potrivit celor de la Pocket Lint, noul sistem de operare va fi simplificat, reunind trei sisteme de operare intr-unul singur pentru a putea fi instalat pe calculator, Windows phone si Xbox. Satya Nadella, CEO al companiei americane Microsoft, a promis ca noul Windows 9 va putea functiona pe toate dispozitivele. Acum ramane sa vedem ce au reusit sa faca.
Se lucreaza la un Windows mai “curat” pentru calculatoarele clasice fara prea multe  interactiuni care sa necesite existenta unui ecran tactil.
Se revine la butonul si meniul de start, Windows 9 Threshold, varianta intermediara, dorind sa aduca utilizatorii mai aproape de Windows 7.

windows-9-threshold
Atunci cand il vom instala vom sesiza schimbari atat la nivel vizual cat si la nivelul interactiunilor, in rest, el ramane acelasi windows ca si pana acum.
Aplicatiile vor “comunica” in continuare intre ele, insa pentru cei obisnuiti cu interfata veche, acum se vor descurca de minune.
Noul Windows 9 urmeaza sa se lanseze oficial in 2015.

Poate te intereseaza si