Procesorul Qualcomm Snapdragon 820 mult mai rapid

Este puțin nedrept să comparăm procesorul de la Samsung cu cel de ultimă de generație de la Qualcomm, dar în acest caz chipsetul de la Samsung ne ajută să ne dăm seama cam cât de bun este procesorul Qualcomm Snapdragon 820

Analistul Pan Jiutang susține că a aflat de la surse de încredere că Snapdragon 820 este un procesor foarte bun, care va primi un upgrade masiv în comparație cu chipset-urile care există la ora actuală pe piață. Se pare că există diferențe foarte mari între Snapdragon 820 și Exynos 7420, care se regăsește la Galaxy S6 și Galaxy Note 5.

Mai exact, Snapdragon 820 va fi cu 50% mai puternic decât Exynos 7420, chip care este cunoscut pentru performanța sa (locul întâi în topul Cele mai bune telefoane Android au acest CPU).

Acest upgrade impresionant al procesorului de la Qualcomm este unul foarte mare și ne face să ne punem și câteva întrebări. De ce această diferență atât de mare față de procesoarele care se găsesc acum pe piață? De ce upgrade-ul nu se face gradual, așa cu cum se obișnuiește? Un procesor atât de performant nu va crea probleme precum supraîncălzirea telefonului? Câtă energie va consuma?

Să nu uităm că, potrivit unor zvonuri, se pare că Samsung Galaxy S7 va avea procesor Snapdragon 820 în SUA și China. Nu se știe din ce motiv, dar Samsung a ales Snapdragon 820 în loc să-și doteze flagshipul cu propriul său procesor.

Până acum știm că Snapdragon 820 va avea Adreno 530 GPU, Hexagon 680 DSP, Kryo CPU îmbunătățit și conectivitate LTE/WiFi îmbunătățită. Nu se știe deocamdată când va fi lansat chipul!


Poate te intereseaza si