Sony isi construieste fabrica de telefoane

După 20 de ani, Sony Mobile plănuiește să deschidă o nouă fabrică de smartphone-uri în Thailanda. Aici se vor construi telefoane mobile pentru Sony.

În fabrica Sony ce se va deschide în Thailanda se vor construi telefoane mobile cap-coadă. Sistemul de producție va fi făcut în așa fel încât să se acopere tot procesul de fabricare, de la chip până la asamblare.

Construcția fabricii va începe anul viitor, iar Sony plănuiește să producă aici milioane de smartphone-uri Sony pe an. Potrivit Nikkei, compania va investi câteva miliarde de yeni în noua fabrică. Sony nu a mai construit o fabrică de 20 de ani, de când a deschis-o pe cea din Beijing, în 1995.

Sony a înregistrat o scădere de 1.82 miliarde de dolari anul trecut și a decis să rezolve această problemă luând o serie de măsuri. Recent, compania a lansat Xperia Z5 și Z5 compact și se pregătește să lanseze primul smartphone 4K din lume, Xperia Z5 Premium.

Oare merită ca Sony să aibă propria fabrică de telefoane, în condițiile în care smartphone-urile sale nu se bucură de un succes prea mare?

Poate te intereseaza si