Poate HTC One A9 să țină piept telefonului după care se inspiră, iPhone 6S?

Noul HTC One A9 a fost lansat ieri, pe 20 octombrie, și deși design-ul este inspirat de iPhone 6S, există și foarte multe diferențe între aceste două telefoane, prima fiind faptul că iPhone 6S este un flagship, în timp ce HTC One A9 nu este, chiar dacă arată ca unul.

Mai jos vom enumar diferențele majore dintre aceste două telefoane.

Design

Cum am menționat, design-ul lui HTC One A9 este inspirat de iPhone 6S. Amândouă telefoane au corpul din metal, cu liniile antenei prezente în partea de sus și de jos a telefonului, colțuri rotunjite și ambele au senzori de amprentă sub display.

Sunt aproape la fel de subțiri, iPhone 6S având o grosime de 7.1 mm, în timp ce HTC One A9 este puțin mai îndesat, cu o grosime de7.26 mm. Mai interesant este faptul că amândouă telefoanele au exact aceeași greutate, și anume 143g.

Însă dacă te uiți mai atent, vei observa și diferențele. Senzorii de amprente au forme diferite, iPhone având senzorul în formă circulară, în timp ce HTC One A9 are un senzor mai alungit.

Camerele sunt poziționate diferit, de asemenea. HTC One A9 a poziționat camera central, în timp ce iPhone 6S are camera în partea stângă, mai spre margine. În afară de grosime, și restul dimensiunilor sunt diferite: 138.3 x 76.x mm pentru iPhone 6S și 145.75 x 70.8mm pentru HTC One A9.

Așadar, HTC One A9 nu este destul de similar pentru a fi considerat o copie, dar cu siguranță poate fi confundat cu iPhone 6S la o privire rapidă.

Display

În timp ce iPhone 6S are un display de 4.7 inchi cu o rezoluție de 750 x 1334, HTC One A9 vine cu un display mai generos, de 5 inchi și cu o rezoluție de 1080 x 1920. Rămâne de văzut însă cât de fidel este display-ul prezent pe HTC One A9 în practică. Sperăm că este mai luminos decât cel folosit de HTC One M9.

O mare diferență în favoarea display-ului folosit de iPhone 6S este tehnologia 3D Touch. Deși au fost anunțate telefoane Android care vor folosi o tehnologie similară, HTC One A9 nu este prince acestea.

Performanță

HTC One A9 are un procesor Snapdragon 617 octa-core, 4 dintre aceste nuclee fiind tactate la 1.5GHz și 4 la 1.2GHz. Deși este un cip nou, pe 64 de biți, nu este un cip de top, ca cel prezent în flaghship-uri, cum e, spre exemplu, Snapdragon 810 folosit de HTC One M9. Așa că nu ne așteptăm la o performanță de top, dar apreciem faptul că procesorul este ajutat și de 3GB de RAM.

Iphone 6S pare mai puțin impresionant, cu procesorul Apple A9, un procesor dual-core tactat la 1.84GHz, și doar 2GB de RAM, însă este mai mult decât capabil să ruleze aplicații și jocuri fluent și poate ține piept celor mai noi flagship-uri Android.

Deși primești mai mult spațiu de stocare cu iPhone 6S, fiind disponibil în versiuni de 16, 64 sau 12GB, acesta nu are slot pentru card microSD. HTC One A9 este disponibil în versiuni de doar 16 GB sau 32 GB, însă include și un slot pentru carduri microSD, așa încât poți avea până la 2TB de spațiu de stocare extern.

Camera

Camera prezentă pe HTC One A9 are un senzor de 13MP cu stabilizare optică și suport pentru înregistrare video la 1080p. Iphone 6S are un senzor cu o rezoluție similară, de 12MP, și, deși nu are stabilizare optică, poate înregistra video la 2160p.

Camera secundară folosită de HTC One A9 este una de tip UltraPixel, cu dimensiuniea pixelilor mai mare, care permite mai multă lumină să ajungă la senzor. Iphone 6S are o cameră mai convențională , dar la fel de competentă, de 5MP.

Sistemul de operare

Probabil cea mai mare diferență între cele două telefoane este sistemul de operare. HTC One A9 rulează Android 6.0 Marshmallow cu HTC Sense, în timp ce iPhone 6S rulează iOS 9. Ambele sunt ultimele versiuni ale sistemlor de operare, ba chiar Android Marshamallow e așa de nou că nu prea sunt alte telefoane care îl folosește.

Bateria

Bateria folosită de HTC One A9 are o capacitate de 2150mAh și poate ține până la 16 ore de vorbit, 12 ore de redare video HD sau 60 de ore de redare audio. iPhone 6S are o baterie de doar 1715mAh, și o autonomie ceva mai mică decât HTC One A9: 14 ore de vorbit, 11 ore de redare video HD sau 50 de ore de redare audio.

HTC One A9 suport și Quick Charge 2.0, așa că poate fi încarcat mai repede atunci când rămâne fără energie.

Preț

Prețul lui HTC One A9, varianta de 32GB, începe de la 399$, așadar e mai ieftin decât iPhone, care are un preț de 649$ pentru varianta de 32GB.

Verdict

Deși nu este un flagship, HTC One A9 pare să fie cea mai bună alternativă Android pentru iPhone 6S. Design-ul este foarte similar și ambele au senzor de amprentă și specificații similare ale camerelor.


Poate te intereseaza si