Google a lansat noul sistem de operare Android Marshmallow, care vine cu câteva lucruri noi pe care trebuie să le știi.

Noile telefoane Nexus vor rula Android Marshmallow, iar în curând Galaxy S6 va primi update-ul pentru ultima versiune a sistemului de operare.

Iată care sunt lucrurile pe care trebuie să le știți despre Android Marshmallow:

1. Google Now on Top este cea mai importantă caracteristică și se activează atunci când apăsați lung pe butonul de Home. A fost creată pentru a înțelege mai bine ca niciodată contextul, astfel cântecele, filmele și locurile sunt identificate automat, iar aplicația îți oferă linkuri relevante pentru a afla mai multe informații.

2. Marshmallow suportă USB Type-C, iar asta înseamnă că telefoanele se încarcă mai rapid, transferul de date se face mai ușor, multitasking avansat și, cel mai important, cabluri reversibile.

3. Permisiunile se fac mult mai ușor și doar atunci când e nevoie. De exemplu, poți să îi dai acces Facebook-ului pentru camera foto, dar nu și pentru contacte. Poți verifica la ce date au acces aplicațiile din telefon dacă mergi la Settings-Apps-App permissions.

4. La fel ca la iPhone, poți folosi amprenta digitală pentru a bloca/debloca telefonul, pentru a realiza plăți în Android Pay și multe altele.

5. Cu noul Marshmallow, controlul volumului este mult mai flexibil și clar. Poți ajusta toate volumele independent. Chiar dacă telefonul este pus pe silent, de exemplu, poți alege ca unele aplicații sau alarme să fie activate.

6. Cu modul Doze, telefonul tău se comportă aproape ca în modul avion atunci când nu îl folosești. Altfel spus, când dispozitivul nu este activ, modul Doze intră în acțiune, se opresc procesele din background și se prelungește viața bateriei. Dar nu vă speriați, veți primi în continuare notificările importante, mesajele și apelurile.

7. Selectarea textului se face mult mai simplu. Sistemul de operare extinde automat selecția pentru a alege cuvintele întregi și ca tu să nu mai pierzi timp încercând să nimerești cuvintele de pe ecran.

8. Poți să distribui linkuri, texte sau poze în aplicațiile cele mai utilizate. Marshmallow își dă seama automat care sunt aplicațiile pe care le folosești cel mai des și face ca acțiunea de share să fie mai simplă. În plus, sistemul de operare învață și care sunt contactele cu care share-uiești mai mult și asta face ca experiența să fie și mai ușoară.

9. Ai acces în Google Voice cu o singură mișcare pe display spre stânga. Așa găsești informațiile care te interesează mult mai ușor.

10. System UI Tuner se activează din Quick settings. Acesta îți permite să îți personalizezi meniul de setări rapide.

11. Poți monitoriza utilizarea memoriei, poți vedea care sunt aplicațiile care consumă cele mai multe resurse, iar asta te va ajuta mult atunci când ai probleme cu memoria sau cu bateria. Poți vedea raportul pe 3,6,12, sau 24 ore și așa o să îți dai seama care sunt aplicațiile care consumă cel mai mult.


Poate te intereseaza si