LG și Samsung au dezvăluit un nou tip de baterie.

LG și Samsung au prezentat, în timpul unui eveniment care a avut loc la Seul, un nou tip de baterii flexibile, care sunt destinate pentru dispozitive purtabile, precum smartwatch-uri.

Samsung SDI a dezvăluit două tipuri de baterii flexibile, una de tip stripe, iar cealaltă de tip band. Bateria stripe are o grosime de 0.3 mm și este construită din fibră flexibilă, care permite celulei să se îndoaie. Ea este destinată dispozitivelor purtabile de dimensiuni mici, precum un colier, cordeluță sau brățară. Bateria de tip band este destinată ceasurilor inteligente și este mult mai rezistentă decât modele actuale.

LG Chem a dezvăluit un model de baterie wire, care a mai fost prezentat și în anul 2013. Bateria de tip wire se poate îndoi în două fără să se spargă. Bateria hexagonală pentru ceasurile inteligente, care a fost dezvăluită anul trecut, a fost și ea prezentată. Acest nou design poate dubla capacitatea bateriilor ceasurilor smart și asta datorită faptului că astfel se utilizează mai bine spațiul din interiorul produselor.

Atât Samsung, cât și LG își doresc să construiască baterii mai puternice pentru viitoarele dispozitive purtabile. Cererea este din ce în ce mai mare pentru aceste produse, iar companiile nu vor să-și dezamăgească clienții. S-a observat că trackerele de fitness și dispozitivele purtabile de performanță mai mică sunt mult mai căutate decât ceasurile inteligente.


Poate te intereseaza si