Comparând interfața sistemelor de operare mobile, Android 6 Marshmallow iese câștigător în fața iOS 9.

Anul acesta au fost lansate noile versiuni ale popularelor sisteme de operare mobile, Android 6 Marshmallow și iOS 9. Însă aceste versiuni nu se concentrează pe modificări vizuale ale platformelor, ci dimpotrivă, pun accentul pe îmbunătățirile „de sub capotă”, astfel încât utilizatorul să aibă parte de o experiență mai plăcută din prisma performanței și autonomiei bateriei crescute și o rafinare a multor alte funcționalități.

Însă asta nu înseamnă că interfața celor două sisteme a stagnat sau este plictisitoare. Așa că întrebarea este: Care dintre cele două sisteme este preferat de utilizatori? Pentru a afla răspunsul, cei de la PhoneArena au apelat la cititorii lor și i-au lăsat să-și voteze preferatul.

Votul s-a încheiat și câștigătorul a fost încoronat: Android 6.0 Marshmallow a avut un număr de 13,973 de voturi, în timp ce iOS 9 a primit doar 7,785 voturi. În 7 din cele 8 categorii în care au fost comparate, Android a ieșit câștigător,  în timp ce iOS a fost victorios la interfața camerei foto. Un semnal că versiunea stock de Android are nevoie de o revizie generală la acest capitol.

Puteți vedea voturile pentru fiecare categorie mai jos.

  1. Ecranul de blocare și ecranul principal
    Lock-screen-and-home-screen
  2. Setări rapide și scurtături
    Quick-Settings--amp-folders
  3. Asistenți virtuali
    Virtual-assistants
  4. Fundaluri implicite
    Stock-wallpapers
  5. Comutarea între aplicații
    App-switchers
  6. Setări
    Settings
  7. Tastatură
    Camera-interface
  8. Interfața camerei

Voi ce părere aveți? Credeți că interfața noului Android 6 Marshmallow este mai atrăgătoare decât cea a iOS 9?


Poate te intereseaza si