Apple va colabora cu Intel pentru viitorul iPhone 7

Apple va colabora cu Intel pentru modelul iPhone 7 ce se va lansa în toamna lui 2016. Peste 1000 de oameni sunt dedicați proiectului ce stă la baza chip-urilor modem prezente în viitorul iPhone.

Cel mai cunoscut producător de procesoare din lume, Intel se presupune că a stabilit o întelegere cu Apple pentru a furniza chip-urile LTE responsabile pentru conectarea la rețelele de date.

Pentru această întelegere, Apple va beneficia de aproximativ 1000 de angajați Intel, aceștia vor lucra la chip-urile 7360 LTE, produsul Intel urmează să iasă pe piață anul viitor și este foarte posibil să fie prezent și pe iPhone 7 sau ce nume va alege compania americană să îi numească. Componenta furnizată de Intel va avea și un avantaj major, posibilitatea de a funcționa și cu rețelele CDMA prezente în China, cea mai mare piață de desfacere pentru Apple.

Această colaborare nu este chiar întâmăplătoare, Infineon, firma care a livrat chip-urile 3G până în 2011 pentru Apple a fost cumpărată de Intel deci există motive în plus să credem în această colaborare istorică.

Este posibil ca varianta actuală în care procesoarele disponibile pe iPhone 6s sunt produse de două companii, să se repete și în cazul chip-urilor modem. Cel de al doilea producător ales să furnizeze componenta este Qualcomm, modelul fiind 9X45 LTE.

Alte zvonuri sugerează faptul că Intel va produce procesoarele pezente pe viitorul model, lucru destul de avantajos pentru compania americană ținând cont de vânzările cât și poziția în topul producătorilor de procesoare pentru smartphone-uri cât și tablete.

Noi credem că o colaborare Apple, Intel și pentru smartphone-uri și tablete este o idee bună. Companiile colaboreză de mult timp și pentru laptop-urile Mac dar și pentru computerele desktop iMac sau Mac Pro.

Ce crezi? Poate să fie această colaborare rampa de lansare pentru Intel în competiția cu producătorii de la Samsung, Qualcomm sau Mediatek? 

 

Poate te intereseaza si