Android 6.0 MarshMellow update

Google a lansat recent noul sistem de operare Android 6.0 Marshmallow. Interfața seamănă mult cu cea de la Lollipop, dar Marshmallow vine cu câteva caracteristici noi.

Vezi mai jos lista cu 10 lucruri și sfaturi pe care trebuie să le știi despre Android Marshmallow:

1. Cum să folosiți Google Now on Tap

Google Now on Tap îți furnizează instant informații de care ai nevoie. Exemplul cel mai clasic este atunci când cineva îți dă mesaj cu numele unui restaurant. Nu mai trebuie să copiezi numele restaurantului și să dai search pe Google ca să afli unde să ajungi, cu Google Now on Tap poți lăsa aplicația de mesagerie deschisă și să ții apăsat pe butonul de Home pentru a afla informațiile care te interesează. Google îți furnizează automat linkurile pentru afla detalii despre locație, poți răsfoi meniul și să faci un apel pentru rezervări.

Însă, trebuie să știți că Google Now on Tap funcționează pentru toate aplicațiile instalate pe telefon, nu doar pe cea de mesagerie. De exemplu, când vă uitați la un film puteți, Google Now on Tap vă furnizează linkuri cu trailer-ul filmului de pe Youtube sau cu pagina de pe IMDB, dar și link-uri care conțin informații despre actorii din distribuție.

2. Cum să controlați dozarea aplicațiilor

Doze este creată pentru a economisi bateria telefonului atunci când dispozitivul nu mai este folosit de ceva timp. Veți primi în continuare notificări de la aplicațiile de bază, precum Gmail sau Hangouts. Dacă vreți să primiți notificări și de la alte aplicații când telefonul este în modul Doze, atunci trebuie să mergeți la Settings-Battery-three dot menu- Battery Optimization apoi apăsați Not Optimized după ce ați selectat All Apps. Acum puteți alege aplicațiile care nu vreți să fie optimizate pentru modul Doze. Vă recomandăm să alegeți doar aplicațiile importante.

3. Cum să vedeți care sunt aplicațiile care consumă cea mai multă baterie

Mergeți la Settings și selectați Memory. Acum veți putea vedea câtă memorie s-a consumat în ultimele 3 ore, 6 ore, 12 ore sau toată ziua. Dacă apăsați pe Memory Used by Apps veți vedea fiecare aplicație cât consumă.

4. Cum să folosiți Google Translate în timp ce utilizați alte aplicații

Acest feature îl are doar Marshmallow. Dacă aveți instalat Google Translate pe telefon, atunci selectați textul pe care vreți să îl traduceți și selectați Translate din meniul pop-up de copy-paste. Asta înseamnă că nu mai trebuie să copiați textul și apoi să îi dați paste în Google Translate, deschis separat.

5. Cum să folosiți share direct

Cu Android Marshmallow utilizatorii pot distribui instant conținutul pe care îl doresc. Google a creat un meniu de sharing care funcționează doar pentru Hangout. Cum funcționează? Atunci când vă uitați la o poză, apăsați pe Share și selectați prietenul căruia vreți să i-o trimiteți.

6. Cum să vă jucați Flappy Bird (clona)

Cu noul Marshmallow, jocul se poate juca în 6 jucători. Ca să deschideți jocul trebuie să mergeți la Settings-About Phone- Adroid Version, apoi o să vă apară icoana ”M” de la Marshmallow pe centrul ecranului, pe care trebuie să apăsați de câteva ori.

7. Cum să personalizați meniul Quick Settings

Cu noul Marshmallow acum vă puteți personaliza meniul de Quick Settings. Pentru a face asta trebuie să țineți apăsat pe icoana de Settings, care apare în partea dreaptă de sus a meniului Quick Settings. După câteva secunde o să vedeți că o să apară un popup care vă spune că System UI Tuner a fost adăugat la Settings. Acum apăsați pe System UI Tuner și apoi pe Quick Settings. Veți putea să adăugați și să eliminați Tiles din meniu după bunul plac.

8. Cum să afișați procentajul bateriei în bara de status

Pentru a face asta va trebui să aveți activat pe telefon System UI Tuner. Presupunând că acesta este activat, trebuie să apăsați pe el din meniul de Settings apoi să selectați Show Embedded Battery Percentage.

9. Cum să puneți telefonul pe silent de la butonul de volum

Asta este cel mai simplu, apăsați butonul în jos până când sunetul se dezactivează. Doar sunetul de la alarmă mai rămâne activat în acest mod

10. Cum să folosiți Do Not Disturb

Acesta se găsește în Quick Settings. Veți putea alege dintre opțiunile Total Silence, Alarms Only și Priority Only.


Poate te intereseaza si