BenQ lansează TreVolo, prima boxă portabilă cu tehnologie electrostatică din lume.

BenQ, furnizorul de produse digitale destinate zonei de lifestyle, lansează TreVolo Bluetooth speaker, prima boxă portabilă din lume bazată pe tehnologia electrostatică (folosită în general pentru construcția boxelor de dimensiuni mari cunoscute fiind pentru calitatea pură a sunetului).

Gândit pentru a aduce cea mai bună experiență audio în orice situație când este nevoie de o boxă portabilă, TreVolo integrează tehnologia electrostatică într-un design deosebit, cu panourile electrostatice pasive rabatabile. Audiofilii pot astfel să se bucure de un sunet fără distorsiuni, indiferent de sursa de semnal folosită.

Avantajele boxelor electrostatice includ reducerea distorsiunilor de până la două ori comparativ cu boxele tradiționale conice fixate în incinte dedicate, o greutate redusă a diafragmei și un răspuns foarte fidel atât în amplitudine cât și în tempo, deoarece principiul prin intermediul căruia este generat sunetul este aproape lipsit de orice fel de rezonanță. Fidelitatea sunetului este mult mai bună, tocmai pentru că suprafața radiantă are o masă mult mai scăzută comparativ cu alte soluții folosite și prin urmare, nu poate stoca energie care să fie eliberată mai târziu.

TreVolo conține patru amplificatoare și trei canale DSP, panouri electrostatice active, sub-woofere de înaltă calitate și radiatoare de mari dimensiuni.

TreVolo nu este doar o simplă boxă bluetooth, ci oferă un nou standard în materie de sunet. Dispozitivul BenQ se diferențiază și prin cele două panouri radiante laterale (pliabile pentru transport) care pe lângă o calitate mai bună a sunetului, îi oferă și o eleganță aparte. Sunetul fiind transmis din cele două panouri direcționale în față și în spate (față de boxele cu difuzoare normale care emit sunetul doar în față). Acestora li se adaugă două difuzoare frontale vizibile și alte două difuzoare de tip pasiv care completează spectrul audio în gama frecvențelor medii și joase. Toate acestea fac ca sunetul emis de TreVolo să semene foarte mult cu sunetul instrumentelor muzicale reale, dând senzația ascultătorilor că se află lângă acestea.

O noutate este și sistemul audio compact care conține un mod speakerphone pentru preluarea apelurilor telefonice de pe smartphone. Utilizatorii pot folosi astfel TreVolo și pentru apeluri hands-free. Dispozitivul are de asemenea mai multe intrări pentru semnalul audio: Line-In, USB și Bluetooth și nu în ultimul rând TreVolo are ieșire audio ceea ce înseamnă că permite conectarea lui la un sistem HiFi de mari dimensiuni dând astfel posibilitatea de a asculta muzica de pe telefon sau tabletă direct pe sistemul audio de acasă.

BenQ TreVolo punctează și la capitolul aspect. Pentru construcția sa, a fost utilizat un bloc continuu de aluminiu, în locul plasticului și a incintelor subțiri din lemn care ar fi perturbat calitatea sunetului.

Cu ajutorul modului “Pure”, TreVolo reușește să furnizeze un sunet clar, păstrând astfel o calitate foarte apropiată de realitate. Mai mult, pentru un sunet mai lin, difuzorul pune la dispoziție modul „Warm”, având o reproducere clară a bass-ului. Produsul BenQ este perfect și pentru iubitorii de muzică acustică care pot opta pentru modul “Vivid”. Dispozitivul poate astfel să reproducă instrumente muzicale cum ar fi chitara, cornul sau alte înregistrări complexe de tip multitrack. Tehnologia „TrueSound Technology” permite printr-un algoritm de compresie inovator compensarea frecvențelor pierdute prin comprimarea melodiilor salvate digital, refăcând frecvențele sunetelor de peste 10KHz, care pierd sunetul digital clasic.

Prin folosirea modului “long lasting battery”, atunci cand nu este conectată la adaptorul AC, boxa este alimentată de acumulatorul intern, care promite până la 12 ore de muzică.


Poate te intereseaza si