iPhone nu mai este lider la capitolul perfomanța camerei foto.

iPhone 6s a primit în testul realizat de DxOMark 82 de puncte, la fel precum iPhone 6 și 6 Plus, anul trecut. Asta înseamnă că iPhone 6s ocupă locul 10 în topul smartphone-urilor de acum, după Nexus 6P, Moto X Style și Xperia Z5. Cu siguranță fanii Android sunt încântați. Potrivit DxOMark, iPhone nu mai este în top la acest capitol, dar are totuși o cameră foto destul de bună.

DxOMark a publicat raportul despre iPhone 6s, care arată că cei de la Apple nu au adus mari îmbunătățiri la camera foto. Potrivit testului, se pare că aceasta este chiar un pic mai puțin performantă decât cea de la iPhone 6 și 6 Plus, care anul trecut au fost cotate pe locul întâi . Anul acesta, situația s-a schimbat. Apple a pus mai mulți pixeli în senzor, pentru a oferi o rezoluție mai mare fără a afecta performanța și oarecum a reușit. DxOMark notează că expunerea, balansul de alb și detaliile sunt bune în condiții de lumină puternică. Autofocusul și stabilizatorul sunt foarte bune la video pe zi. În condiții de lumină slabă camera foto a iPhone-ului 6s nu funcționează prea bine. Dacă se face o poză unde lumina este foarte slabă, poza iese cu zgomot, îngălbenită și cu umbre.

În cazul înregistrării video, calitatea imaginii ar fi mai bună dacă OIS ar acționa și ar îmbunătăți stabilizarea în condiții de lumină redusă. În prezent, acest lucru se face cu ajutorul unui truc software, și nu prin mijloace mecanice.

”Rezultatele pentru stabilizarea digitală au fost asemătoare cu cele de la iPhone 6 și Samsung, funcționează bine în condiții de lumină bună, dar e mai puțin eficient dacă lumina este redusă”, notează DxOMark.

iPhone-6s-camera


Poate te intereseaza si