Telefoane foarte bune cu baterie detașabilă.

Numărul telefoanelor cu baterie detașabilă este în scădere, în special la smartphone-urile performante, întrucât producătorii își îndreaptă atenția spre un design cât mai subțire. Samsung s-a alăturat în sfârșit acestui trend odată cu lansarea modelelor Galaxy S6 si Note 5 blocând accesul la bateriile acestor noi device-uri.

Mulți utilizatori preferă telefoane care oferă acces la baterie, și au motive destul de bune. În primul rând, dacă telefonul are baterie detașabilă, poți achiziționa o baterie de rezervă pe care să o folosești când nu ai acces la o sursă de curent. Bineînțeles, acum este moda bateriilor externe, însă e mult mai incomod să ții telefonul conectat la o baterie externă și trebuie să aștepți să se încarce. O baterie de rezervă este ușor de purtat și poate fi schimbată în câteva secunde atunci când cea originală rămâne fără energie.

Mai mult, în loc să îmbunătățească performanțele bateriilor, producătorii aleg să stagneze sau chiar să dea înapoi. Așa că am decis să adunăm câteva dintre cele mai bune telefoane cu baterie detașabilă care pot fi achiziționate acum.

Xiaomi Redmi Note 2(220$)

Deși nu este cel mai performant telefon al celor de la Xiaomi, oferă o baterie detașabilă, două sloturi microSIM și un slot microSD. Vine, de asemenea, cu un display 1080p de 5.5 inchi, un chipset Helio X10, cameră principală de 13MP, cameră secundară de 5MP, un blaster infraroșu și o baterie de 3000+ mAh, totul pentru un preț de doar 220$, pentru versiunea de 32GB.

xiaomi-redmi-note-2

Samsung Galaxy Note 4 (540$)

Samsung a fost regele telefoanelor cu baterie detașabilă, așa că Galaxy Note 4 ar trebui să fie printre primele telefoane la care te gândești când vrei un smartphone cu baterie detașabilă. Acesta are o baterie de 3220mAh și vine cu un display de 5.7 inchi, cameră principală de 16MP, 3GB RAM și un procesor Snapdragon 805.

Galaxy-Note-4

LG G4 (450$)

LG G4 folosește un display Quad HD care se împacă foarte bine cu bateria de 3000mAh, așa că este o alegere foarte bună. Spre deosebire de modelele predecesoare, autonomia bateriei este mult mai bună.

LG-G4

Samsung Galaxy Alpha (300$)

Capacul foarte subțire a acestul telefon oferă impresia că bateria nu este detașabilă, însă nu este așa. Un display 720p de 4.7 inch înseamnă o autonomie ridicată a bateriei de doar 1860mAh și, fiind detașabilă, poți folosi o baterie de rezervă pentru a rezista un weekend întreg fără o reîncărcare. Pe lângă asta, vei avea un procesor rapid și o cameră excelentă de 12MP.

galaxy-alpha

Microsoft Lumia 950(549$)/ XL (649$)

Nu numai că Microsoft și-a echipat telefoanele cu unele din cele mai bune display-uri, procesoare și camere, dar oferă și accesul la bateriile acestor telefoane: Lumia 950 folosește o baterie de 3000mAh în timp ce bateria folosită de Lumia 950 XL are o capacitate de 3340mAh, și ambele telefoane au o rezoluție QuadHD și o cameră de 20MP.

Microsoft-Lumia-950-XL-Microsoft

Ce telefon cu baterie detașabilă ai?


Poate te intereseaza si