iMac 1998 vs iMac 2014

Cel mai recent vs primul iMac.

Apple și-a format un obicei de a compara cele mai noi produse ale sale cu originalele, astfel încât „umflă” numerele și îmbunătățirile par mult mai impresionante decât dacă ar fi comparate cu modelele din generația imediat anterioară.

Odată cu lansarea unui nou set de computere iMac, cu display 4k de 21.5 inch sau display 5k de 27 inch, și cu noua linie de accesorii pentru Mac, care include dar nu se limitează la Magic Keyboard, Magic Mouse 2 și Magic Trackpad 2, Apple a publicat și o pagină web intitulată „Atunci și Acum”, unde sunt comparate modelul original de iMac din 1998 și modelele lansate ieri.

Acesta este mesajul publicat:

„În 1998, iMac a reinventat computerul pentru era Internetului. Era distractiv și simplu de utilizat, dar în același timp puternic și plin de tehnologii avansate. Și exact cum lumea evoluează în moduri pe care nimeni nu le-ar fi putut imagina, la fel a evoluat și iMac-ul. Dovada? Ultimul iMac, cu carcasa imposibil de subțire și display-ul genial, care împreună crează cea mai captivantă experiență desktop de până acum.

Iată cum iMac-ul de astăzi se compară cu originalul:

  • 14 milioane de pixeli în plus
  • Grafică de 62,000 de ori mai rapidă
  • De 366 de ori mai multă putere de procesare
  • De 1,000 de ori mai mult RAM
  •  De 750 de ori mai mult spațiu de stocare
  •  1 ferm angajament de a crea cel mai bun computer

Uitându-ne la evoluția iMac-ului începând din 1998 și până acum, ne este clar că Apple este pe calea cea bună. Trecând de la o carcasă din plastic transparent la un un corp din metal îi conferă iMac-ului un aspect mai calitativ și profesional.

iMac-ul continuă să fie unul din cele mai bune computere de tip all-in-one, iar prețul ultimului model începe de la 1499$ pentru modelul de 21.5 de inchi și ajunge până la 1799$ pentru modelul de 27 de inchi.

evolutie iMac


Poate te intereseaza si